Ett vin blir till : arbetet i vingården och i vinkällaren (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2016-02-18
Upplaga
2
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Antonisen, Petter (form) / Karlsson, Per (foto)
Dimensioner
256 x 170 x 20 mm
Vikt
946 g
SAB
Qee
ISBN
9789173317658
Ett vin blir till : arbetet i vingården och i vinkällaren (inbunden)

Ett vin blir till : arbetet i vingården och i vinkällaren

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-02-18
329
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vin är mer än en dryck. Det är ett banalt konstaterande men ändå värt att upprepas. Vinet är en oändligt mångfasetterad värld, lätt att fascineras av.

Ett vin blir till Arbetet i vingården och i vinkällaren berättar om den ädlaste av drycker! Druvorna får vi av naturen, men vinet är en skapelse av människan. Om vinbonden inte odlade och skördade druvorna i vingården och tillverkade vinet i vinkällaren så blev det bara frukt. Med den här boken vill vi två, Britt och Per Karlsson, berätta om allt det människan, vinodlaren, gör för att det ska bli ett vin ett vin i slutändan.

Så formulerar sid dessa två vinkännare inledningsvis i denna kunskapsrika skildring av druvans förvandling till vin. Vinodlarna och vinmakarna kommer själva till tals. Läsaren får en uppfattning om alla val, alla detaljer, alla faktorer som leder fram till den doftande drycken i glaset. Teori prövas mot praktik, erfarenhet kombineras med nytänkande. Efter oändligt många besök, intervjuer, samtal och avsmakningar i vingårdar och vinkällare i Europa och Nya Världen redovisas här resultatet av mödan i en välskriven, informativ och engagerad text och med tydliga fotografier i färg.

Ett vi blir till är skriven för den vinintresserade entusiasten, men kan med fördel också användas som vinkursbok.

Britt och Per Karlsson är bosatta i Paris och professionellt verksamma med vin sedan länge under namnet BKWine: författare, journalist, fotograf, vinresearrangör och mycket annat. De medverkade även i den uppmärksammade vinboken Languedoc (2007) och har skrivit Vinet och miljön (2012) samt Vinlandet Frankrike (2014).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett vin blir till : arbetet i vingården och i vinkällaren
 2. +
 3. Vin : så funkar det

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vin : så funkar det av Petter Alexis Askergren, Alf Tumble (inbunden).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ett vin blir till : arbetet i vingården och i vinkällaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kunskapsrik.
  Resvan (Göteborg), 2 januari 2017

  Jag håller just på att anlägga min egen lilla vingård. Det är svårt att hitta böcker på svenska om vinodling. Och så kom jag över den här boken. Den innehåller allt det jag nu behöver veta. Tack så mycket för att ni är så generösa med er kunskap.

 2. Fylld med fakta, men ändå lättläst
  Karin Larsson, 14 oktober 2016

  Mycket lättläst - till skillnad från många andra vinböcker - trots ett mycket gediget och faktaspäckat innehåll. Författarna skriver på att trevligt sätt som gör att man gärna läser boken från pärm till pärm och inte bara använder den som uppslagsverk.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Ett vin blir till : arbetet i vingården o...