Den franske Tigern : en biografi över Georges Clemenceau (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2016-09-20
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Antonisen, Petter (form) / Carlsson, T. (form)
Dimensioner
217 x 160 x 20 mm
Vikt
654 g
SAB
Lz Clemenceau, George
ISBN
9789173317689
Den franske Tigern : en biografi över Georges Clemenceau (inbunden)

Den franske Tigern : en biografi över Georges Clemenceau

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2016-09-20
269
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Georges Clemenceau (18411929) är ett av de största politiska namnen i den franska historien och politiken under de senaste hundra åren. Idag finns ett växande intresse för honom, inte minst för att han mer än någon annan förkroppsligar den fran ska republikanismens och medborgaridealens traditioner och ideer. Tron på demokrati, religiös tolerans, nationellt oberoende och på individens delaktighet i samhällsarbetet. Så skriver kän naren av fransk politik, Olle Svenning, i sitt pregnanta företal till Mats Krantz innehållsrika och insiktsfulla biografi.
Krantz tecknar ett engagerat porträtt i helfigur av denne liberale Clemenceau, som var känd och uppskattad av både Hjalmar Branting och Karl Staaff. Efter en lång karriär som politiker, publicist och författare utnämndes han vid 76 års ålder till premiärminister vid en tid då landet behövde hans skicklighet och erfarenhet. Han kallades Tigern för hans hetsiga humör och oräddhet, som yttrade sig i att han besökte de franska soldaterna i de mest utsatta skyttegravarna vid fron ten. Men som ung var han därtill känd för att gärna duellera. Redan som 30 -åring engagerade han sig i kommunalpolitiken i Paris efter krigsnederlaget mot Tyskland 1871.
Den franske Tigern är en medryckande berättelse om en ovanligt bildad personlighet, och samtidigt en levan de skildring av en händelserik historisk epok årtionden som påverkat det Europa som vi idag lever i. Boken är generöst illustrerad.
Mats Krantz, bosatt i Bromma, är bland annat skribent. Han har ingående stude rat Georges Clemenceaus journalistik och skrifter liksom publicerade biografier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den franske Tigern : en biografi över Georges Clemenceau
 2. +
 3. Georg Carl von Döbeln : en biografi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Georg Carl von Döbeln : en biografi av Bengt Kummel (häftad).

Köp båda 2 för 454 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mats Krantz

 • Bryggmästarens långa ölresa

  Mats Krantz

    Hur verkar humlekottarnas lupulin? Hur hanteras malten? Vikten av bra vatten, jästens hemliga kultur, ölets färg, den korrekta skumkronan i glaset. Förpackningens och etikettens betydelse och så mycket mera. Det vet bryggmästare Matz Krantz...

 • Drömmen om en bakugn

  Mats Krantz

  Mats Krantz är bryggmästare och han har hela sitt verksamma liv arbetat i bryggeriindustrin, först i Sverige, men de senaste femton åren också i östeuropa. Den industriella bakgrunden har inte hindrat honom från att hysa ett passionerat intresse f...

Bloggat om Den franske Tigern : en biografi över Geo...