Trolleri : som konst och kultur (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
474
Utgivningsdatum
2016-08-23
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Simon (form)
Dimensioner
245 x 175 x 40 mm
Vikt
1223 g
SAB
Ikö
ISBN
9789173317719
Trolleri : som konst och kultur (inbunden)

Trolleri : som konst och kultur

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-08-23
299
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Trolleri som konst och kultur förklarar trollerikonstens historia och utveckling. Författaren berättar om de trollerikonstnärer, kvinnor och män, som kom att använda det oförklarliga för att underhålla en hel värld. Boken skildrar hur historien formade dessa artister och trollerikonsterna som fick det omöjliga att verka möjligt.
Trolleri som konst och kultur visar att trollerikonstens kulturella påverkan genom historien varit minst lika betydelsefull som övriga konstarters och kulturyttringars, trots att den verkat utifrån andra förutsättningar och ofta betraktats med oblida ögon. I detta välillustrerade verk ger oss Per Eklund en storslagen historia som hitintills saknats på svensk botten.

Per Eklund är pedagog, författare och trollerikonstnär. Som författare har han skrivit läromedel för grundskolans senare del, gymnasiet och vuxenutbildning. Som trollerikonstnär har han vunnit SM i Close-up-trolleri, varit coach för Svenska Landslaget i Magi, suttit som president för Svensk Magisk Cirkel och är nu ständig sekreterare i Svenska Magiska Akademien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trolleri : som konst och kultur
  2. +
  3. Svenska traditioner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska traditioner av Jan-Öjvind Swahn (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Trolleri : som konst och kultur. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Titta in i en mycket spännande värld
    Holger , 22 oktober 2016

    Jag har läst Per Eklunds bok "Trolleri som konst och kultur" med mycket stor behållning. Författaren beskriver på hur trollerikonsten formats som konstart på ett sätt som, så vitt jag vet, aldrig gjorts tidigare, varken nationellt eller internationellt. Eklund beskriver trollerikonstens historia och utveckling som en konsekvens av ekonomiska, sociala och kulturella faktorer på ett mycket intressant sätt. Per Eklund har en idealisk bakgrund för att skriva denna bok. Å ena sidan är han en erfar... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Trolleri : som konst och kultur