Frihet, makt och moral (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2016-08-15
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Simon (form)
Dimensioner
215 x 145 x 15 mm
Vikt
450 g
SAB
Dbc
ISBN
9789173317733
Frihet, makt och moral (inbunden)

Frihet, makt och moral

Inbunden Svenska, 2016-08-15
247
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I dag är de flesta överens om att alla medborgare bör komma till tals i det politiska samtalet. I en demokrati som omfattar era miljoner människor sker deltagandet i dagi huvudsak genom val av representanter. Men Björklund föreslår att man utvecklar samtal som gör det möjligt för enskilda människor att lägga fram sin åsikt och samtidigt ta sin del av ansvaret för politiken. Demokrati innebär inte bara rättigheter utan också skyldigheter.

Stefan Björklund gör här en analys som bygger på den klassiska upplysningsfilosofin som inträffade för omkring femhundra år sedan och tog slut vid skiftet mellan sjutton- och artonhundratalen. Han menar inte att dessa gamla filosofer har så många praktiska förslag som vi kan ha nytta av i dag, men de hade ett intellektuellt förhållningssätt som i sig är tidlöst, men som började gå förlorat när nyttofilosofin gjorde sitt intåg omkring år 1800.

Denna bok är den sista i en serie på tre som lyfter fram den klassiska upplysningsfilosofin under sexton- och sjutton- hundratalen.

Professor Stefan Björklund disputerade i historia vid universitetet i Uppsala men kom att undervisa inom ämnet statsvetenskap. Hans forskning ligger i området mellan de båda ämnena. På Carlsson Bok- förlag har han tidigare utgivit En anstän- dig individualism. Adam Smith ankerad av Francis Hutcheson och David Hume (2013) och Det redbara samtalet Locke och Popper mot Heidegger (2015). Stefan Björklund är bosatt i Uppsala.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Frihet, makt och moral
  2. +
  3. Negativ dialektik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Negativ dialektik av Theodor W Adorno (häftad).

Köp båda 2 för 509 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stefan Björklund