Boris Jeltsin : reformatorn som inte nådde ända fram (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2016-10-07
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Sjöström, Eva (form) / Molin, Simon (form)
Dimensioner
210 x 140 x 30 mm
Vikt
540 g
SAB
Lz Jeltsin, Boris
ISBN
9789173317764
Boris Jeltsin : reformatorn som inte nådde ända fram (inbunden)

Boris Jeltsin : reformatorn som inte nådde ända fram

(5 röster)
Inbunden Svenska, 2016-10-07
249
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det har nu gått 25 år sedan Boris Jeltsin, tillsammans med presidenterna i Ukraina och Vitryssland, skrev under ett avtal om att upplösa Sovjetunionen.
Jeltsin var den förste demokratiskt valde presidenten i Rysslands tusenåriga historia.

Jeltsins åtta år som rysk president var stormiga, och bilden av Jeltsin är motsägelsefull. Enligt dagens ryska historieskrivning var 1990-talet i Ryssland en tid av upplösning där Putin kom med räddningen. I väst har bilden av skandalernas Jeltsin länge överskuggat de reformer i riktning mot frihet och mer demokrati som han försökte genomföra.

I den här boken, den första biografin över Boris Jeltsin på svenska, skildrar Stig Fredrikson vad det var som drev Jeltsin att göra slut på kommunistpartiets allmakt i Sovjetunionen och därefter ge det ryska folket ett bättre liv. Boken skildrar Jeltsins liv, alltifrån hans barn- och ungdom, och ger en nyckel till hans obändiga kraft och mod.

Som historisk reformator nådde Jeltsin inte ända fram. Men i en tid då ett auktoritärt Ryssland uppträder alltmer aggressivt mot omvärlden, är det dags att påminna om att Boris Jeltsin hela tiden strävade efter att göra om Ryssland till en nation som lever i fred med resten av omvärlden och där invånarna gavs större frihet än någon gång i historien.

Stig Fredrikson har varit SVT:s utrikeskorrespondent i Washington och arbetat för TT i Moskva. Han är en av våra främsta Rysslandskännare och har tidigare utgivit Oligarken mot presidenten, Alexanders kurir - ett journalistliv i skuggan av det kalla kriget samt Daterat Moskva - Rysslands väg leder bort.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Boris Jeltsin : reformatorn som inte nådde ända fram
  2. +
  3. Ryssland utan Putin :1friare, fredligare, rättvisare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ryssland utan Putin :1friare, fredligare, rättv... av Stig Fredrikson (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Boris Jeltsin : reformatorn som inte nådd...