Staden vi har till låns (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2016-06-10
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Nabo, Cecilia (form)
Dimensioner
226 x 210 x 25 mm
Vikt
1125 g
SAB
Ic-c.55
ISBN
9789173317818

Staden vi har till låns

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2016-06-10
349
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Anders Wahlgren har under fyrtio år forskat om staden ur olika synvinklar. Tillsammans med hans nytagna foton och unika gamla svartvita bilder får vi en inblick i den förändring som skett fram till idag i Stockholm, men också i några andra städer som Göteborg, Halmstad, Malmö och Norrköping.

Wahlgren har ägnat sig åt de kulturhistoriska värdena i den äldre bebyggelsen. Vad som hände under den stora cityomvandlingen, vilka hus som revs och varför. Han ställer sig frågan varför så få reagerade mot denna skövling av vårt kulturarv på 1960-talet.

Under efterkrigstiden var svensk politik starkt inriktad på tillväxt av städerna, på samma sätt som idag. Det humanistiska synsättet fick träda tillbaka. Vi har bara staden till låns, kommande generationer ska ta över.

En stad berättar så mycket om livet och människorna som bor där. Gatorna med sina varuhus, affärer, restauranger och husens olika fasader, gamla som nya. Överallt bor människor under olika betingelser, men de har ett gemensamt de lever i en stad och har gjort så i tusentals år.

Anders Wahlgren är konstvetare, författare och regissör. Han arbetar med film, radio och tv sedan 1969 och har gjort ett hundratal filmer. Han har på andra förlag tidigare kommit ut med Sigrid och Isaac och Vasa 1628 människorna, skeppet, tiden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Staden vi har till låns
  2. +
  3. Järnladies : från arvtagerskan till kolarhustrun

De som köpt den här boken har ofta också köpt Järnladies : från arvtagerskan till kolarhustrun av Christina Lindeqvist, Jenny Findahl (häftad).

Köp båda 2 för 449 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Wahlgren