Staden vi har till låns (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2016-06-10
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Nabo, Cecilia (form)
Dimensioner
226 x 210 x 25 mm
Vikt
1125 g
SAB
Ic-c.55
ISBN
9789173317818
Staden vi har till låns (inbunden)

Staden vi har till låns

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2016-06-10
375
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Anders Wahlgren har under fyrtio år forskat om staden ur olika synvinklar. Tillsammans med hans nytagna foton och unika gamla svartvita bilder får vi en inblick i den förändring som skett fram till idag i Stockholm, men också i några andra städer som Göteborg, Halmstad, Malmö och Norrköping.

Wahlgren har ägnat sig åt de kulturhistoriska värdena i den äldre bebyggelsen. Vad som hände under den stora cityomvandlingen, vilka hus som revs och varför. Han ställer sig frågan varför så få reagerade mot denna skövling av vårt kulturarv på 1960-talet.

Under efterkrigstiden var svensk politik starkt inriktad på tillväxt av städerna, på samma sätt som idag. Det humanistiska synsättet fick träda tillbaka. Vi har bara staden till låns, kommande generationer ska ta över.

En stad berättar så mycket om livet och människorna som bor där. Gatorna med sina varuhus, affärer, restauranger och husens olika fasader, gamla som nya. Överallt bor människor under olika betingelser, men de har ett gemensamt de lever i en stad och har gjort så i tusentals år.

Anders Wahlgren är konstvetare, författare och regissör. Han arbetar med film, radio och tv sedan 1969 och har gjort ett hundratal filmer. Han har på andra förlag tidigare kommit ut med Sigrid och Isaac och Vasa 1628 människorna, skeppet, tiden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Staden vi har till låns
 2. +
 3. Sverige brutal : arkitektur med attityd under 60- och 70-tal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sverige brutal : arkitektur med attityd under 6... av Tove Falk Olsson, Martin Rörby (inbunden).

Köp båda 2 för 670 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Wahlgren

 • Otto G Carlsund

  Anders Wahlgren

  Vem var han? Den då relativt okände svenske konstnären som plötsligt dök upp på Stockholmsutställningen 1930 och blev en mycket omtalad person. Otto G Carlsund (1897-1948) ville visa svenskarna det senaste inom modern konst, som väckt sådan sensat...

 • Pistolteatern 1964-67

  Anders Wahlgren

  Pistolteatern i Stockholm, grundad av Pi Lind och Staffan Olzon, var i mitten av 1960-talet en ledande experimentscen jämförbar med Living Theatre i New York. Åren 1964-67 framfördes ett sextiotal teaterpjäser och happenings på Pistolen. I förgrun...