Tysk litteratur (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
437
Utgivningsdatum
2016-08-23
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Dimensioner
220 x 150 x 50 mm
Vikt
660 g
SAB
Gf
ISBN
9789173317931

Tysk litteratur

Inbunden,  Svenska, 2016-08-23
319
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tysk litteratur är den första översiktliga framställningen på svenska över hela den tyska litteraturen. Boken presenterar litteraturens utveckling under tolvhundra år. Den vill förmedla det litterära tyska kulturarvet, men också ge en inblick i en moderna och allra senaste tyska litteraturen.

De litterära verken står i förgrunden snarare än författarbiografierna. Huvudvikten ligger på litteraturen från slutet av 1700-talet fram till och med våra dagar.

Författaren belyser och förklarar tidsbakgrund, litterära sammanhang, begrepp, strömningar och verkens innehåll på ett åskådligt sätt. Tysk litteratur är en lättläst och uppslagsrik guidebok för alla som vill orientera sig i det tyskspråkiga litteraturlandskapet.

Sture Packalén är bosatt i Uppsala och prof. em. i tyska. Han har skrivit läroböcker på tyska för universitet och gymnasieskola. Senast utkom hans viktiga Tyska minnesgemenskaper: nazism, krig, förföljelse och folkmord i tyskspråkig litteratur efter 1945.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tysk litteratur
 2. +
 3. Oostende 1936 : Stefan Zweig och Joseph Roth sommaren innan mörkret föll

De som köpt den här boken har ofta också köpt Oostende 1936 : Stefan Zweig och Joseph Roth so... av Volker Weidermann (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sture Packalén

 • Günter Grass : författare och provokatör

  Sture Packalén

  Författare och provokatör Günter Grass var en tysk författare, Nobelpristagare i litteratur och Tysklands mest uppmärksammade skönlitterära författare under efterkrigstiden. Grass var också utbildad bildkonstnär, men kanske främst en provokatör oc...

 • Christa Wolf : den lojala dissidenten

  Sture Packalén

  Christa Wolf anses tillhöra efterkrigs-Tysklands främsta författare tillsammans med Heinrich Böll och Günter Grass. Under huvuddelen av livet levde och verkade Wolf i DDR, Östtyskland, som upphörde som stat i samband med Murens fall då Väst- och Ö...