Byta namn? (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2016-08-15
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Johannes (form) / Sjöström, Eva (form)
Dimensioner
215 x 145 x 13 mm
Vikt
346 g
SAB
Fc.031
ISBN
9789173317986
Byta namn? (inbunden)

Byta namn?

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2016-08-15
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
De svenskar som byter efternamn blir er för varje år. Men hur hittar man ett namn som känns passande och meningsfullt, som har förutsättningar att föras vidare av ens barn och barnbarn? Ett namn som betyder något och helst inte verkar »taget«.

Bengt af Klintberg, en av landets främsta kännare av folkliv och folkliga traditioner, bjuder här på 800 omsorgsfullt valda efternamnsförslag. Många av dem går tillbaka på gamla ortnamn från olika delar av Sverige. Alla namnen åtföljs av en kommentar med ordförklaringar och geografiska upplysningar. I listan finns även efternamn från tidigare århundraden som inte längre bärs av någon och som därför är lediga att användas på nytt.

I boken redogörs för vilka det är som oftast byter efternamn det kan t.ex. vara de som har ett mycket vanligt son-namn eller barn till invandrare som vill ha ett lätthanterligt, svenskklingande efternamn.

Författaren bjuder också på en historik över vårt namnbruk under tusen år. Släktnamn är en betydelsefull del av vår kulturhistoria.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Byta namn?
  2. +
  3. Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåt... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Byta namn?