Följa John : en mångsysslares livsresa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2016-10-27
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Simon (form)
Dimensioner
215 x 150 x 15 mm
Vikt
523 g
SAB
Lz Bernström, John
ISBN
9789173318006
Följa John : en mångsysslares livsresa (inbunden)

Följa John : en mångsysslares livsresa

Inbunden Svenska, 2016-10-27
259
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
John Bernström var rik. Mest rik på kunskaper och en god förmåga att använda dem. Men mindre rik på ekonomiska tillgångar. Detta hindrade honom inte från att leva och bo såväl i de mest ståndsmässiga miljöer som i enklare boningar eller att bege sig ut i ödemarken för ett jordnära liv och att ta sig an det outforskade. John var en mångbegåvad personlighet med oanade färdigheter och intressen. John Bernström levde sitt innehållsrika liv 1903-1989.

I Följa John En mångsysslares livsresa, med förord av folklivsforskaren, professorn och författaren Bengt af Klintberg som kände honom, får läsaren insyn i en sällsam levnadsbana. John jagade alltid kunskaper. Från barn till åldring, från stumfilmsskådespelare till huggormsälskare. Utmed hans väg möter läsaren personer som Ivar Kreuger, Jean Renoir, Astrid Lindgren, Gunnar Brusewitz, Nils och Tora Dardel bara för att nämna ett fåtal. Även om han på intet sätt eftersträvade kändisskap eller personlig uppmärksamhet, så belönades han offentligt för sin privata forskning.

Boken är generöst illustrerad med foton från hans brokiga erfarenheter av bland annat stumfilm, huggormssamlande liksom av hans egna, elegant utförda teckningar.
Bokens författare, Maria Bernström, är avlägsen släkting till huvudpersonen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Följa John : en mångsysslares livsresa
  2. +
  3. Från galler till glädje : en livsresa på 1352 dagar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från galler till glädje : en livsresa på 1352 d... av Karin Volo (pocket).

Köp båda 2 för 314 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Följa John : en mångsysslares livsresa