Mat, dryck och magi (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2016-09-20
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Sjöström, Eva (form)
Illustratör/Fotograf
Håkan Ljung
Dimensioner
218 x 145 x 20 mm
Vikt
521 g
SAB
Mz-c
ISBN
9789173318013

Mat, dryck och magi

Inbunden,  Svenska, 2016-09-20
249
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I den här boken berättar Ebbe Schön lättfattligt och engagerande om magin kring mat och dryck, hos jägare och fiskare lika väl som hos bönder.

Såkakan på omslagets framsida var en rikt utsirad brödkaka som låg på bordet under hela julhelgen men absolut inte fick ätas. Skenet från julbrasan laddade kakan med helgens magiska kraft, påstods det. Efter helgen förvarades den i sädesbingen ända till vårarbetet. Då smulades den sönder och blandades med utsädet. På så sätt fördes växtkraften över från det ena året till det andra. Allt enligt gammal nedärvd tro.

Om vi vill få en sann bild av människans tankevärld under gångna tider är det nödvändigt att studera den roll som magin spelade i folks medvetande. Annars blir vår uppfattning om förfädernas andliga kultur ofullständig och grovt missvisande.

Men även i vårt moderna samhälle dyker magiskt färgade föreställningar överraskande ofta upp, särskilt när det handlar om mat och dryck.

Ebbe Schön är etnolog, forskare, författare och tv- och radiomedarbetare m.m. med många böcker om folkliv och folktro på sin lista. Boken är illustrerad av Håkan Ljung, som är konstnär och illustratör i Dagens Nyheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mat, dryck och magi
  2. +
  3. Drakspår : på jakt efter världens mest kända reptil

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drakspår : på jakt efter världens mest kända re... av Bo Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 511 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ebbe Schön