Champagne : vinet och odlarna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2017-02-20
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Antonisen, Petter (form) / Karlsson, Per (foto)
Dimensioner
247 x 175 x 24 mm
Vikt
1027 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789173318136
Champagne : vinet och odlarna (inbunden)

Champagne : vinet och odlarna

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2017-02-20
329
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vinnare i Gourmand Awards Sverige 2017, kategori FRENCH WINE

Vinet och odlarna

Mycket har sagts och skrivits om champagne. Vad finns att tillägga? Ganska mycket, konstaterar författarna till denna stimulerande och grundläggande bok om det ädlaste av viner. Champagnen har en lång och flärdfull historia. Konsumtionen ökar ständigt i världen. Vem älskar inte att höja ett bubblande glas vid fest och högtidliga tillfällen! I denna vackert illustrerade bok möter läsaren hundratals vinbönder och tar del av deras vinfilosofi och ambitioner.
Vad är det som gör champagne till just champagne? Författarna berättar om bakgrunden, tekniken, druvorna, geografin och naturligtvis om odlarna. De delar med sig av goda råd om hur man bäst uppskattar detta förträffliga vin enbart för sig eller i kombination med lämplig mat.
Myter och förlegade uppgifter korrigeras och ersätts med fakta. De små producenterna med odlarchampagne presenteras de som vanligtvis lever i skuggan av de stora husen. Här utreds vilka typer av champagne som finns; hur tillverkningen går till; vilka olika lagringskärl och tankar som används och vad de gör för skillnad för resultatet; vad distrikten och byarna står för; det ständiga arbetet i vingården; vad formuleringarna på etiketterna betyder etc. Champagnen rymmer en hel värld buteljerad i den klassiska flaskan.

Britt Karlsson och Per Karlsson har genom sina mångfalt prisbelönta böcker vunnit respekt inte bara i Sverige, de har fått internationella priser och deras böcker översätts till ett flertal språk. De bor i Paris men besöker hela tiden vinodlare runt om i Europa och andra vinländer.
Britt Karlsson och Per Karlsson är nationellt och internationellt belönade och uppmärksammade för sina ovanligt insiktsfulla och högkvalitativa böcker: Ett vin blir till, Vinet och miljön och Vinlandet Frankrike.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Champagne : vinet och odlarna
  2. +
  3. Champagne : 49 miljoner bubblor i en flaska champagne

De som köpt den här boken har ofta också köpt Champagne : 49 miljoner bubblor i en flaska cha... av Fredrik Schelin (inbunden).

Köp båda 2 för 556 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Champagne : vinet och odlarna