Diplomati och uppriktiga samtal : i FN, Mellanöstern, Afrika och Finland (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2017-09-08
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Sjöström, Eva (form)
Dimensioner
210 x 140 x 40 mm
Vikt
689 g
SAB
Lz Lidén, Anders
ISBN
9789173318426
Diplomati och uppriktiga samtal : i FN, Mellanöstern, Afrika och Finland (inbunden)

Diplomati och uppriktiga samtal : i FN, Mellanöstern, Afrika och Finland

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-09-08
269
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Karriärdiplomaten Anders Lidén har på nära håll upplevt diktatorer, statsmän och anda ledare som Saddam Hussein, Robert Mugabee, Yassir Arafat, Ariel Sharon, Abba Eban, George W. Bush, Ban Ki-moon och Sauli Niinistö.

Han arbetade nära Anna Lindh paj var genom mordet på henne med om att förlora en uppskattad chef. Under flera år var Jan Eliasson hans läromästare. I början av sin karriär var Lidén också utsänd som diplomat i Libanon och Jordanien.

I Diplomati och uppriktiga samtal skriver han om sitt yrkesliv och de erfarenheter han dragit, om många av de politiska ledare han träffat och om äventyr och dramatik han upplevt som diplomat.

Anders Lidén är fil.dr i statsvetenskap och har varit diplomat i 37 år. Under sammanlagt tolv år, varav sex som Sveriges FN-ambassadör, har han representerat Sverige vid FN i New York. Under tiden vid FN deltog han i medling mellan Iran och Irak, satt i säkerhetsrådet, förde EU:s talan som ordförande, förhandlade fram upprättandet av ett FN-organ för jämställdhet mellan kvinnor och män samt var ordförande för UNICEF respektive den fredsbyggande kommissionens Burundikommitté. Lidén har också varit ambassadör i Israel, Zimbabwe och Finland med sidoackrediteringar på Cypern, Mauritius och i Malawi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Diplomati och uppriktiga samtal : i FN, Mellanöstern, Afrika och Finland
  2. +
  3. Det muslimska problemet : en maning till uppriktighet och förändring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det muslimska problemet : en maning till upprik... av Irshad Manji (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Diplomati och uppriktiga samtal : i FN, Mellanöstern, Afrika och Finland. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Intressanta och ärliga diplomatmemoarer
    Elisabet Abramowicz, 26 oktober 2017

    Jag läser fortfarande Anders Lidéns memoarer. Har hunnit ca halvvägs. Tar ca 20 sidor per dag, för att kunna smälta all information. Lidén beskriver händelser som jag minns mycket väl, även om detaljer i det konfidentiella diplomatiska utbytet inte var så känt när de inträffade. Det är främst Mellanöstern som Lidén har varit aktiv som diplomat, bl.a. som ambassadör i Israel. Han var också diplomat i Beirut under kriget 1982. Dessutom jobbade han med Jan. Eliasson i samband med Iran-Irakkriget... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Diplomati och uppriktiga samtal : i FN, M...