Gastronomisk kalender 2018. Mat som mode (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Gastronomisk kalender (del 2018)
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2017-10-30
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Kylhammar, Stina (form)
Dimensioner
236 x 139 x 20 mm
Vikt
503 g
SAB
Qca:k
ISBN
9789173318631
Gastronomisk kalender 2018. Mat som mode (inbunden)

Gastronomisk kalender 2018. Mat som mode

Inbunden Svenska, 2017-10-30
219
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Plötsligt kom avokadon till Sverige. Och så kom kiwin. Sedan blev det omodernt att inta kolhydrater, och vem har inte gått i diverse modematfällor helt i onödan? Gastronomisk kalender för 2018 har temat mat som mode; prins Carl Philip funderar över framtidens mat, professor Birgitta Watz reder ut konsten att duka ett kaffebord, biskop Martin Lind beskriver en helig dryck, professor Stephan Rössner förklarar allt om dieters uppgång och fall, därtill finns en lång rad andra kända personligheters tankar om mat som trend, som glädje och samtalsämne. Filosofiska betraktelser varvas med historiska perspektiv detta är en bok som ingen bör vara utan! Lärorik, rolig och fylld av berättelser av Gastronomiska Akademiens ledamöter och andra människor med insikt i livets goda.

Med denna kalender firar Gastronomiska Akademien sitt sextionde år; föreliggande verk är världens äldsta årligen utkommande i sitt slag.

Magdalena Ribbing var en välkänd författare, journalist och expert på etikett. Karsten Thurfjell är välkänd kulturjournalist på Sveriges Radio, matskribent och tillsammans med Ribbing bokens/kalenderns redaktör. En rad välkända och matälskande skribenter medverkar, bl.a. Niklas Rådström, Martin Linder och Charlotte Birnbaum.

Bara några dagar efter att arbetet med Gastronomisk kalender 2018 slutförts rycktes Magdalena Ribbing tragiskt bort i en olyckshändelse. Som läsaren kommer att märka har hon skrivit och redigerat en mycket stor del av innehållet i denna volym, precis som under det dryga decennium hon fungerat som kalenderns redaktör. En mer utförlig minnestext planeras till nästa årgång.
Gastronomisk kalender vill med dessa rader uttrycka ett varmt tack till Magdalena Ribbing för hennes ovärderliga insatser och inte minst för hennes okuvliga energi och sprudlande esprit.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gastronomisk kalender 2018. Mat som mode
  2. +
  3. Det goda samtalet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det goda samtalet av Karsten Thurfjell, Magdalena Ribbing, Christina Möller, Martin Lind, Niklas Rådström (inbunden).

Köp båda 2 för 447 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna