Spöklikt (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
376
Utgivningsdatum
2018-03-27
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Simon (form)
Dimensioner
216 x 155 x 27 mm
Vikt
796 g
SAB
Blb,Mzd
ISBN
9789173318709
Spöklikt (inbunden)

Spöklikt

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-03-27
312
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Spöklikt är en vandring i det övernaturligas tecken, en kulturhistorisk betraktelse i ett mångtydigt gränsland. I fokus står Sörmland och Uppland, men liknande händelser inträffar överallt. Här samsas stad och landsbygd, det gamla med det nya och det existerande med platser sedan länge försvunna. Grunden av ett ödetorp i skogen viskar sin historia liksom det stora slottet eller herrgården ropar sin, och även om det är betydligt lättare att sätta fantasin i rörelse kring en månghundraårig kyrka än en bilverkstad i en förort, finns det ofta märkliga historier om dem båda.

Bakgrunden till att den här boken blev till är de historier som egentligen skulle varit med i den tidigare Hemsökt, som kom ut 2015. Den svällde ut över alla bräddar vilket tvingade till en viss nedbantning, en sak som här alltså korrigerats, naturligtvis tillsammans med mängder av nytillkomna berättelser mellan saga och verklighet. Välbekanta platser samsas med totalt okända, och om några av berättelserna får läsaren att nicka igenkännande finns här i gengäld andra som aldrig tidigare berättats. Här är det långtifrån bara en samling spökhistorier, det är i minst lika hög grad en resa genom historiens många dunkla och makabra vindlingar. Mord, krig, passioner och dramatiska livsöden samsas med vålnader och besök från andra sidan. Vad sägs om hotellet där andevärlden kommunicerar via telefon, eller den döda kvinnan som hämnas på dem som försöker flytta hennes porträtt? Som läsaren förmodligen blir varse finns det okända alldeles runt hörnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spöklikt
 2. +
 3. Brottsplatsundersökaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brottsplatsundersökaren av Petter Inedahl (inbunden).

Köp båda 2 för 581 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Spöklikt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. spöklikt
  Jötgen Gyllensten, 3 juli 2019

  Tycker denna bok var lika bra som hans förra
  Hemsökt. Man märker när man läser att han satt sig in i ämnet
  och verkar vara något som intresserar honom skälv. Vilket man inte
  kan säga om Mystik på Svenska teatrar. Den borde bytt namn till Mystik på
  Stockholms teatrar. För det är där författaren mest befinner sig i sin bok

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Petter Inedahl