En skimrande bubbla av glas : Ingeborg Lundin, glaskonstnär och designer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2018-02-12
Förlag
Carlsson
Dimensioner
291 x 217 x 18 mm
Vikt
1076 g
SAB
Ibz Lundin, Ingeborg,Ihfb
ISBN
9789173318921
En skimrande bubbla av glas : Ingeborg Lundin, glaskonstnär och designer (inbunden)

En skimrande bubbla av glas : Ingeborg Lundin, glaskonstnär och designer

Inbunden Svenska, 2018-02-12
329
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ingeborg Lundin, glaskonstnär och designer

Glaskonstnären Ingeborg Lundins glasäpple är något av en ikon för modern design: Legendariskt och en symbol för svensk glaskonst. Det skapades redan 1952 men visas fortfarande på utställningar runt världen. Denna storslagna skapelse är enkel, spröd och graciös, samtidigt kraftfull. Inget föremål uttrycker glasbubblans luftiga skönhet lika starkt som just Äpplet. En skimrande bubbla av glas är den första bok som skrivits om Ingeborg Lundin (1921-1992), idag delvis bortglömd, men för glasintresserade fortfarande en klart lysande stjärna. En stor del av sitt yrkesliv var hon knuten till Orrefors och där ligger också tonvikten i denna framställning. Lundin var verksam under det svenska glasets guldålder och hon omskrevs som "glasets poet", "glasets Balenciaga" eller "glasets drottning".
Denna koncentrerade och välillustrerade volym förmedlar Ingeborg Lundins nyfikenhet inför glaset, materialets mysterier, arbetet på golvet nära blåsare och andra som var en förutsättning för hennes eget skapande. Genom de förstklassiga fotografierna av Lundins glas, vaser, skålar och de många friare formerna inser läsaren hennes fascination inför det material som hon hade gett sig i våld. Här får man likaså följa hennes många utställningar liksom hur hennes konst bemöttes i recensioner och artiklar.

Kerstin Gynnerstedt är fil.dr och docent vid universitetet i Växjö och född i Ingeborg Lundins trakter i Småland. Glaskonstnären Åsa Junselius, välkänd kollega av senare generation till Lundin, har skrivit bokens förord.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En skimrande bubbla av glas : Ingeborg Lundin, glaskonstnär och designer
  2. +
  3. Gunnar Nylund : konstnär och industriformgivare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gunnar Nylund : konstnär och industriformgivare av Petter Eklund (inbunden).

Köp båda 2 för 577 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En skimrande bubbla av glas : Ingeborg Lu...