Lärande och bildning (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hundra år i Göteborg
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2018-03-27
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Johansson, Jan-Erik (förf.) / Liedman, Sven-Eric (förf.) / Limberg, Louise (förf.) / Mark, Eva (förf.) / Olausson, Lennart (förf.) / Persson, Christina (förf.) / Pramling, Niklas (förf.) / Pramling Samuelsson, Ingrid (förf.) / Skoglund, Lena (förf.) / Nyberg, Gudrun (red.) / Klintberg, Wanda (red.)
Dimensioner
232 x 215 x 17 mm
Vikt
836 g
SAB
Em-cz Göteborg,Ab-cz Göteborg,Ep-cz Göteborg
ISBN
9789173319041
Lärande och bildning (inbunden)

Lärande och bildning

Inbunden Svenska, 2018-03-27
282
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hundra år i Göteborg

Lärande och bildning är en bok i rättan tid. Ämnet är i högsta grad aktuellt och debatterat. All utbildning har genomgått stora förändringar under det senaste seklet.Sexårig folkskola har blivit nioårig grundskola; studentexamen har ersatts av genomgången gymnasieskola. I realiteten har det blivit en tolvårig skola för de flesta. Barnkrubborna har utvecklats till förskola. Lärarutbildningen och en rad andra yrkesutbildningar har knutits till universitet och högskolor. Den praktiska kunskapen har sjunkit i bakgrunden. Folkhögskolorna med inriktning på personlig utveckling och individanpassad vuxenutbildning har fått en stor betydelse för integrering av invandrare. Universiteten har i mycket förvandlats och blivit fler liksom antalet studenter. Tekniken har underlättat informationssökning och bibliotekens roll har därmed blivit annorlunda. Samtidigt med förändringarna har synen på bildning blivit en annan och motsatsförhållanden har uppstått mellan humaniora/samhällsvetenskap och naturvetenskap, mellan teoretisk och praktisk kunskap. I denna stimulerande antologi skildras dessa omdanande skeenden av specialister inom respektive område. Även om volymen handlar om "Hundra år i Göteborg", så gäller den större berättelsen hela landet.

Wanda Klintberg är docent vid Chalmers, har haft ledande administrativa funktioner vid Göteborgs universitet och är f.d. förvaltningschef vid Malmö högskola. Hon ingår som skribent i boken och är dess redaktör tillsammans med Gudrun Nyberg, läkare, professor em. och författare till en rad uppmärksammade böcker. Nyberg är dessutom initiativtagare till och huvudredaktör för hela serien om tio volymer, "Hundra år i Göteborg".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärande och bildning
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 501 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »