Husens röster (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2018-08-28
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Regild, Stine (form) / Kylhammar, Stina (form)
Dimensioner
220 x 155 x 10 mm
Vikt
613 g
SAB
Icda,Ic:do
ISBN
9789173319140
Husens röster (inbunden)

Husens röster

Inbunden Svenska, 2018-08-28
279
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"I den här boken försöker jag lyssna till vad hus har att säga för jag vet att husen har röster. De är ibland mycket svaga och därför svåra att uppfatta. Men jag har ansträngt mig och lyssnat uppmärksamt. Inte bara på vad jag själv kan uppfatta att husen säger utan också på andra som berättar vad de hört." Så inleder Viveka Adelswärd sin bok om husens röster.

Hur förstår vi hus, hur talar de till oss, hur samspelar vi med dem och hur påverkar de oss? Vad berättar de? Lever vi som bor i hus också i deras berättelser? Adelswärd går här igenom alla sorters hus med start i Elsa Beskows Sagan om den lilla, lilla gumman, hon talar om Nalle Puhs och I-orshus, och om Celesteville den stad Babar grundlade när han blev kung. Och vidare om författarens egna hus, om celebriteters boställen, om ett hus som ser ut som en sko, om egnahemsrörelsen, om övergivna hus och om kvinnan och huset. Tankarna i de olika texterna lyfts fram av fotografier och konstverk, av till exempel Lars Lerin, Louise Bourgeois, Jennifer Forsberg och Chen Shun-Chu.


Viveka Adelswärd är professor emerita i kommunikation vid Linköpings universitet. Hon medverkade under många år i Språkspalten i Svenska Dagbladet och skrev krönikor i Östgöta Correspondenten. Förutom vetenskapliga publikationer har hon skrivit era populärvetenskapliga böcker, bl.a. Prat, skratt, skvaller och gräl, Kvinnospråk och fruntimmersprat och Ord på glid. På Carlsson Bokförlag medverkade hon i Människans ansikten: känslor, karaktärer och karikatyrer och kom senast ut med Alltför adlig, alltför rik, alltför lättjefull - Jacques d'Adelswärd Fersen.

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Husens röster
  2. +
  3. Svenska kvinnliga pionjärer : Från Agnes till Wilhelmina

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska kvinnliga pionjärer : Från Agnes till W... av Eva-Karin Gyllenberg (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Viveka Adelswärd