Stadsbilden : hus och utomhus (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hundra år i Göteborg (del 7)
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2019-05-03
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Antonisen, Petter (form)
Dimensioner
232 x 215 x 25 mm
Vikt
1079 g
SAB
Ic-cz Göteborg,Ncbi
ISBN
9789173319188

Stadsbilden : hus och utomhus

Inbunden,  Svenska, 2019-05-03
339
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hus och utomhus. Hundra år i Göteborg

Stadsbilden är själva bilden av staden Göteborg: av bebyggelsen och parkerna, av den yttre skepnaden av rikets andra stad. Här kan läsaren skaffa sig en uppfattning om hur husen, kvarteren, stadsdelarna vuxit fram i samklang med geografin och naturen.

Särskilt ligger betoningen i framställningen på tiden 1900 fram till våra dagar. Hur har expansionen skett, vilka idéer och planer är det som har styrt utvecklingen? Och vilka arkitekter, planerare och politiker är det som har agerat? I kunniga och innehållsrika texter liksom i ett rikt urval foton åskådliggörs det hela i denna sjunde volym av den ambitiösa serien "Hundra år i Göteborg".

Arkitekt Gudrun Lönnroth, som i fyra decennier arbetat som byggnadsantikvarie i Göteborg, svarar för texterna om bebyggelsen. Gudrun Nyberg har skrivit om stadens större parker under samma tidsperiod. Professor Nyberg är också initiativtagare och redaktör för hela serien "Hundra år i Göteborg".

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stadsbilden : hus och utomhus
  2. +
  3. Konsthantverk och design

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsthantverk och design av Barbro Ilvemo, Anna-Stina Lindén Ivarsson, Christian Björk, Josefin Kilner, Lisbet Ahmoff (inbunden).

Köp båda 2 för 669 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna