Partiet på kant med (v)erkligheten : En historia om solidaritet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2018-08-24
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Johannes (form) / Carlsson, T. (form)
Dimensioner
220 x 140 x 20 mm
Vikt
355 g
SAB
Occ.06z Vänsterpartiet
ISBN
9789173319256
Partiet på kant med (v)erkligheten : En historia om solidaritet (inbunden)

Partiet på kant med (v)erkligheten : En historia om solidaritet

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-08-24
239
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Magnus Utvik går här tillrätta med Vänsterpartiets kommunistiska historia. Han kritiserar partiet för dess långa historia med koppling till Sovjet och de östeuropeiska länderna inom Sovjetblocket. Utvik menar att partiet i Sverige har varit alltför styrt och okritiskt till både sin egen och den internationella kommunismens historia. Där har man genomgående stött de diktatoriska regimerna snarare än folkens kamp för demokrati.
Särskilt uppehåller sig Utvik vid relationerna till Solidaritet i Polen och Charta-rörelsen i Tjeckoslovakien. Han ger en mängd talande exempel på hur det svenska partiet nästan undantagslöst ställt sig på förtryckarnas sida mot de folkliga kraven på frihet allt i en utopisk och blind dröm som blev en dyster paradox. Utvik skriver utifrån sin egen politiska historia.

Magnus Utvik är journalist och författare, välkänd för att under många år ha presenterat böcker på ett pedagogiskt sätt i morgonsoffan på TV. Han är bosatt i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Partiet på kant med (v)erkligheten : En historia om solidaritet
 2. +
 3. Partiet som kom in från kylan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Partiet som kom in från kylan av Magnus Utvik (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Partiet på kant med (v)erkligheten : En historia om solidaritet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sanningar i en förljugen tid
  Per Gustafsson, 30 april 2021

  I en tid när glåporden haglar, demonisering och smutskastning av politiska motståndare blivit legio finns det ett parti som oförtjänt kommit undan sitt smutsiga arv, ett arv som fortfarande lever i allsköns välmåga men bakom hycklande fasader. Den här boken belyser initierat och välgrundat hur de svenska kommunisterna lyckats hålla sig undan strålkastarljuset och aldrig tvättat sin byk. Kanske för att de egentligen inte vill och kanske hjälpta av det faktum att de utgör garanten för maktpartiets regeringsinnehav. Läs boken och döm själv!

 2. Fantastisk uppgörelse med partiet

  Jag har läst mycket om kommunisterna och deras framfart i världen. Både genom faktalitteratur och skönlitteratur. Accepterar inte att allt numera kan bortförklaras
  och slätas över, gömmas. Det fruktansvärda de gjort får aldrig glömmas och förlåtas. Genom att bara byta namn borde man inte "komma undan" sitt förflutna!

  Genom Magnus Utviks fantastiska bok blottas nu kommunisternas illgärningar av en som "varit en av dem". Sakligt och klart redovisas illdåd efter illdåd. Det är kusl... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Magnus Utvik