Partiet på kant med (v)erkligheten : En historia om solidaritet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2018-08-24
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Johannes (form) / Carlsson, T. (form)
Dimensioner
220 x 140 x 20 mm
Vikt
355 g
SAB
Occ.06z Vänsterpartiet
ISBN
9789173319256
Partiet på kant med (v)erkligheten : En historia om solidaritet (inbunden)

Partiet på kant med (v)erkligheten : En historia om solidaritet

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-08-24
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Magnus Utvik går här tillrätta med Vänsterpartiets kommunistiska historia. Han kritiserar partiet för dess långa historia med koppling till Sovjet och de östeuropeiska länderna inom Sovjetblocket. Utvik menar att partiet i Sverige har varit alltför styrt och okritiskt till både sin egen och den internationella kommunismens historia. Där har man genomgående stött de diktatoriska regimerna snarare än folkens kamp för demokrati.
Särskilt uppehåller sig Utvik vid relationerna till Solidaritet i Polen och Charta-rörelsen i Tjeckoslovakien. Han ger en mängd talande exempel på hur det svenska partiet nästan undantagslöst ställt sig på förtryckarnas sida mot de folkliga kraven på frihet allt i en utopisk och blind dröm som blev en dyster paradox. Utvik skriver utifrån sin egen politiska historia.

Magnus Utvik är journalist och författare, välkänd för att under många år ha presenterat böcker på ett pedagogiskt sätt i morgonsoffan på TV. Han är bosatt i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Partiet på kant med (v)erkligheten : En historia om solidaritet
  2. +
  3. Den farliga mångfalden : om Sverigedemokraternas världsbild

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den farliga mångfalden : om Sverigedemokraterna... av Håkan Holmberg (pocket).

Köp båda 2 för 294 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Partiet på kant med (v)erkligheten : En historia om solidaritet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk uppgörelse med partiet

    Jag har läst mycket om kommunisterna och deras framfart i världen. Både genom faktalitteratur och skönlitteratur. Accepterar inte att allt numera kan bortförklaras
    och slätas över, gömmas. Det fruktansvärda de gjort får aldrig glömmas och förlåtas. Genom att bara byta namn borde man inte "komma undan" sitt förflutna!

    Genom Magnus Utviks fantastiska bok blottas nu kommunisternas illgärningar av en som "varit en av dem". Sakligt och klart redovisas illdåd efter illdåd. Det är kusl... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Partiet på kant med (v)erkligheten : En h...