Europas mitt : resa i Tyskland (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2018-09-06
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Simon (form) / Carlsson, T (form)
Dimensioner
216 x 140 x 22 mm
Vikt
420 g
SAB
Kfa.5
ISBN
9789173319287
Europas mitt : resa i Tyskland (inbunden)

Europas mitt : resa i Tyskland

Inbunden Svenska, 2018-09-06
249
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Minnet av 1900-talets historia lever fortfarande och det är svårt att bortse från andra världskriget och nazismen. Men i dag har Tyskland i högre grad än andra länder gjort upp med sitt förflutna. Landet är mäktigt ekonomiskt och spelar en ledande roll inom EU.
Det finns nu ett växande, positivt intresse för landet något som Tångeberg väl fångar in genom denna bok. Hans avsikt och förhoppning är att den blir en introduktion och presentation av dagens Tyskland. Han fångar in det tyska genom att resa kors och tvärs, från öst till väst, från norr till söder, från de största städerna till lantliga avfolkningsbygder. Han reser samtidigt genom tysk historia, genom samhällsliv och kultur, för att hamna i dagsaktuell politik. Läsaren får en levande och engagerad bild av dagens Tyskland.
En upplysande bok om vår stora granne i söder.

Johannes Tångeberg, född 1981, är en historiker och journalist. Han har en svensk far och en tysk mor och har sedan barnsben talat svenska likaväl som tyska Han är idag journalist på Katrineholms-Kuriren och har praktiserat på tyska Berliner Zeitung. Han har sin universitetsexamen från Uppsala, där han läst främst historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Europas mitt : resa i Tyskland
  2. +
  3. Langbehns testamente - Ett tyskt århundrade i tio kapitel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Langbehns testamente - Ett tyskt århundrade i t... av Per Landin (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Europas mitt : resa i Tyskland