Meningen med bin (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2018-10-19
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Johannes (form)
Dimensioner
192 x 130 x 28 mm
Vikt
266 g
SAB
Qdfk
ISBN
9789173319331
Meningen med bin (inbunden)

Meningen med bin

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-10-19
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Ett bi som samlar frömjöl använder både käkar och framben för att få med sig skörden och för att forsla in den under kroppen. Inte sällan har det en stor del av kroppen inpudrad. Vid förflyttningen till nästa pollengivare är benen i febrilt arbete. Det ser ut som att det flygande biet sprattlar när det med bakbenen avlägsnar pollen från sin ludna underdel."

Boken är full av i förbifarten saklig och viktig information om biets värld. Sedan mer än 40 år är Bergengren biodlare. Hans berättelse är full av personlig närvaro och läsaren får till lyst veta viktiga förhållanden i biets värld som man inte hade en aning om.

Författaren har all den teoretiska och praktiska insikt som bara den har som omfattar och respekterar denna värld. Honung, bikupor, drönare, drottningar, olika sorters bin, vad de samlar in och vilken honung som blir resultatet ingen aspekt förbises. Historiskt, geografiskt, biets släktingar, här får man veta allt om denna för människan livsnödvändiga varelse.

Göran Bergengren är poet, författare, naturskribent, ornitolog m.m. Hans senast utkomna böcker är Korp och en ny upplaga av Pilfink.

Bergengren är bosatt utanför Mjölby och har skrivit många lovordade böcker, ofta med anknytning till naturen.

"Och jag märker att jag ofta ler när jag läser denna underbara lilla bok, trots att den rymmer minnen av giftbesprutning av åkrar och ängar och oroar sig djupt över hoten mot pollinerarna. Men bina gör honom glad!", "Bergengren är en av landets finaste naturskribenter, med sitt lite kvistigt aviga språk." Göran Greider i Aftonbladet

"Det här var årets läsupplevelse för mig." Mats Ottosson i Naturmorgon

"5 av 5", "En helt underbar liten bok, inte bara för oss biodlare, utan för alla som är intresserade av eller vill bli förundrade över det tusenåriga samspelet mellan människa och bi." Susanne Hultström i Kommunalarbetaren

"Den här boken är perfekt att ta med sig som sällskap i en skön stol framför brasan med en kopp honungste och honungsmacka." Erik Österlund i Bitidningen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Meningen med bin
 2. +
 3. Bin och människor : om bin och biskötare i religion, revolution och evolution samt många andra bisaker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bin och människor : om bin och biskötare i reli... av Lotte Möller (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Meningen med bin. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Meningen med bin
  TORDH TIERFELDT, 24 juni 2019

  Författaren har en mycket rik kunskap om bin och biskötsel, som han förmedlar på ett lättsamt sätt men ändå med tyngd i orden.

  Boken tillför tankar som även den mest erfarne biodlaren har glädje av.

  För nyfikna personer o nybörjare inom biodling förmedlar boken ett helhetsintryck på vad ordet "Meningen med bin" betyder.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Göran Bergengren

Bloggat om Meningen med bin