Norges öar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
702
Utgivningsdatum
2018-11-12
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Herlin, Bo (form)
Illustratör/Fotograf
Johnny G R Ahlberg
Dimensioner
245 x 178 x 45 mm
Vikt
1584 g
SAB
Ndb
ISBN
9789173319348
Norges öar (inbunden)

Norges öar

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2018-11-12
379
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Detta är ett pionjärverk, för ingen liknande bok har skrivits inte ens i Norge om de norska öarna. Här återfinns en hel ö-värld som beskrivs, inventeras och besöks av författaren och hans kumpan, illustratören Johnny GR Ahlborg. Boken är en kombination av reseskildring, ö-uppslagsbok och ö-guide, ett slags referensverk som tack vare Ahlborgs akvareller och teckningar också är en vacker bok, lämplig både för den som själv planerar besöka världens vackraste öar och för den som föredrar läsning hemma i fåtöljen. Drygt 2000 norska öar som saknar fast landförbindelse och som har haft helårsboende befolkning efter år 1900 inkluderas. Drygt 1000 norrmän har hjälpt till med fakta-insamling och annat.

En del av öarna ligger oskyddat långt ut till havs, andra är mer tillgängliga, nära fastlandet. Någon ligger västligare än Amsterdam, en annan östligare än Istanbul. De allra nordligaste, i Svalbard, finns också med. Öbor intervjuas och porträtteras, och läsaren får träffa till exempel Oslos enda öbo, Norges sista fiskarbonde och en rad starka norska ö-kvinnor. Läsaren får kunskap inte bara om Norges öar, utan också om Norge och om öar.

Anders Källgård och Johnny Ahlborg har tidigare samarbetat i det omfattande standardverket Sveriges öar som gått ut i två upplagor, liksom i systerboken Danmarks, Färöarnas och Grönlands öar. Källgård har därtill skrivit en rad mer klassiska reseskildringar om avlägsna öar som Pitcairn, Sankt Helena och Nauru. Ahlborg har även illustrerat andra böcker, inte minst en egen bok om Irland.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Norges öar
  2. +
  3. Scener ur hjärtat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Scener ur hjärtat av Malena Ernman, Beata Ernman, Greta Thunberg, Svante Thunberg (pocket).

Köp båda 2 för 434 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Källgård

Bloggat om Norges öar