Rytmen av London : en resa genom mångfaldens geografi (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2018-10-08
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Johannes (form) / Steinvall, Anders (foto)
Dimensioner
210 x 143 x 20 mm
Vikt
441 g
SAB
Nez London
ISBN
9789173319362
Rytmen av London : en resa genom mångfaldens geografi (häftad)

Rytmen av London : en resa genom mångfaldens geografi

Häftad Svenska, 2018-10-08
231
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
När Storbritannien röstade för Brexit ville en klar majoritet av Londonborna vara kvar i EU. När en utbredd främlingsfientlighet blottlades i spåren av Brexit valde Londons väljare en muslim till borgmästare. Inte så konstigt i en stad där mångfald blivit det normala.

Berättelsen om detta London börjar i Brixton, de svarta britternas kulturella centrum. De första immigranterna från den karibiska övärlden kallades Windrushgenerationen, efter fartyget som förde dem till Storbritannien. De möttes av rasism och utanförskap. Deras Brixton blev en symbol för kravaller och kriminalitet.

I dag har Brixton genomgått en förvandling och är ett av Londons populäraste områden. Denna motsvarighet till Harlem i New York har blivit så trendig att många Brixtonbor tycker det gått för långt. Samma utveckling sker i kvarteren kring turisternas Brick Lane i östra London, en symbolladdad gata mitt i en av Europas mest muslimska och segregerade stadsdelar.

Vår resa från Brixton till Brexit tar oss genom vad som kallats Londons coola geografi, ett urbant ideal starkt präglat av immigration. En bild av vår framtid.

Ett rikt bildmaterial ingår i boken.

Anders Steinvall är journalist och författare, verksam i Uppsala och London. Han arbetade tidigare under många år på Dagens Nyheter och skrev för några år sedan den mycket lovprisade boken Det nya London frontlinjer.
Bland annat skrev Gabriella Håkansson i Respons: "Det här, mina vänner, är kvalitetsjournalistik på högsta nivå." Amanda Svensson i Sydsvenskan: "Steinvall har en fingertoppskänsla för intressanta anekdoter och spännande miljöer." Elisabet Andersson i Svenska Dagbladet: "Boken är självklar reselektyr för alla Londonturister som vill veta mer om det samtida London."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rytmen av London : en resa genom mångfaldens geografi
  2. +
  3. Familjen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Familjen av Johanna Bäckström Lerneby (pocket).

Köp båda 2 för 306 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Steinvall