Upptäckter för livet : Berättelser om medicinska Nobelpris (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2019-10-10
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Simon (form)
Illustratör/Fotograf
Rebecka Lagercrantz
Dimensioner
215 x 155 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
V:b
ISBN
9789173319768
Upptäckter för livet : Berättelser om medicinska Nobelpris (inbunden)

Upptäckter för livet : Berättelser om medicinska Nobelpris

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2019-10-10
179
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
 

Berättelser om medicinska Nobelpris

Denna bok om Nobelprisupptäckter av Roseanna och Hugo Lagercrantz, där Roseanna har gjort urvalet, är spännande och intressant. Den beskriver naturvetenskapliga upptäckter framför allt inom medicinens område. Alla ungdomar borde läsa boken inför valet av studieinriktning och verksamhet. Upptäckterna visar på hur man kan bidra till mänsklighetens hälsa och välstånd och en förbättrad miljö. Bengt Samuelsson, Nobelpristagare i fysiologi eller medicin 1982.

Nobelpriset räknas som ett av världens främsta utmärkelser, priset framför andra till forskare, författare och världsförbättrare. Den som får priset blir känd för eftervärlden för lång tid framöver. Läs om Nobelprisets tillkomst och hur Alfred Nobels förmögenhet skapades med hjälp av dynamiten. Här möter vi ett tjugotal forskares avgörande upptäckter och belöningar under åren 1901-2014.

Initierat och lättbegripligt presenteras bland andra Wilhelm Röntgen, Marie Curie (två Nobelpris!), Konrad Lorenz och Robert Edwards. Här skrivs om insulin, bakteriejakt, nervtrådar, salamandrar, penicillin, polio, dansande bin, provrörsbarn och hjärnans GPS-system.

Boken avslutas med en skildring av prisutdelningen och den stora Nobelfesten.

Det är inte ofta som tre generationer inom samma familj skapar böcker tillsammans, men här sker det: Hugo och Roseanna skriver, Rebecka illustrerar. Hugo Lagercrantz är professor em., barnläkare vid Karolinska Institutet och författare till en rad böcker inom sitt gebit. Roseanna Lagercrantz är fortfarande gymnasieelev, barnbarn till Hugo och barn till läkaren, konstnären och illustratören Rebecka Lagercrantz, dotter till Hugo. Alla tre bor i Stockholm. Hugo Lagercrantz har själv deltagit i arbetet med att utse Nobelpristagare i medicin.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Upptäckter för livet : Berättelser om medicinska Nobelpris
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna