Trogen in i döden : Bruno och Signe Liljefors konstnärsliv (inbunden)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2019-10-01
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
SAB
Ibz Liljefors, Bruno,Lz Liljefors, Signe
ISBN
9789173319799
Trogen in i döden : Bruno och Signe Liljefors konstnärsliv (inbunden)

Trogen in i döden : Bruno och Signe Liljefors konstnärsliv

Inbunden Svenska, 2019-10-01
299
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Bruno och Signe Liljefors konstnärsliv

Signe blev den välkände konstnären Bruno Liljefors andra hustru. Tillsammans fick de åtta barn och de älskade varandra hela livet, en existens där Bruno skötte sitt konstnärskap samtidigt som han drog in betydande summor till både sin växande familj och de tidigare fem barnen.

Signe svarade för allt i övrigt med enastående lojalitet, klokhet och handfast insikt utbildad sångerska som hon var. Hon talade många språk, följde med i litteraturen, var själv jägare och även tidig bilförare i Europa och hemma.

Bruno var ett med naturen, oftast med penseln eller ritstiftet, ibland med bössan i hand. Han umgicks med vännerna och kollegorna Anders Zorn och Carl Larsson. I huset dök ofta andra kulturpersonligheter upp för att delta i jakter.

Signes arbetsbörda var obegripligt stor. Hennes säkerhetsventil blev under hela livet brevväxlingen med väninnan Alma Uggla, som hon träffat på en teaterskola i ungdomen. Till henne skriver Signe om grossesserna och barnen, om makens arbetsbörda, om de ständiga flyttarna och byggnadsprojekten, om odlande och kläder, om seglande liksom att härbärgera stora jaktsällskap som gärna utnyttjade familjens gästfrihet.

Dessa brev är en rik källa om det pågående livet, en form av minnen men intressantare, sannare och med tidsfärg. Här pågår dåtidens nu med anekdoter, sorger och stämningslägen. Läsaren får blicka in en subjektiv, levande berättelse om vardagslivet hos en av tidens främsta naturskildrare.

Boken är generöst illustrerad med Liljefors målningar, akvareller, skisser, teckningar och skulpturer, men också med unika fotografier ur familjealbumen.

Catarina Lundegårdh är barnbarn till Bruno och Signe Liljefors och själv konstnärligt verksam. I sitt måleri hämtar hon sina motiv från naturen och arbetar helst med porträtt i olja och svartkrita. Lika viktig är musiken, mångårig utbildning i Sverige och Tyskland har skapat förutsättningarna att verka som frilansande musiker och pedagog inom den klassiska musiken med klarinett som huvudinstrument. Catarina är bosatt i Uppsala.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trogen in i döden : Bruno och Signe Liljefors konstnärsliv
  2. +
  3. Konstnären Evert Taube

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konstnären Evert Taube av Maria Taube (inbunden).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Trogen in i döden : Bruno och Signe Lilje...