Ur arkivet - Gustaf Rosenberg (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2019-09-19
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Pallarp, Sture (form)
Dimensioner
240 x 245 x 40 mm
Vikt
1536 g
SAB
Ibz Rosenberg, Gustaf
ISBN
9789173319829
Ur arkivet - Gustaf Rosenberg (inbunden)

Ur arkivet - Gustaf Rosenberg

Inbunden Svenska, 2019-09-19
369
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Gustaf Rosenberg (f. 1925) bedrev egen arkitektverksamhet från 1955 fram till sekelskiftet. Ofta beskrevs hans företag som det lilla kontoret med de stora projekten, känt för sin noggranna kontroll av komplexa program och flöden struktur och repetition, anpassning till landskapet och till den byggnadsanknutna konsten.

Till de mer kända projekten hör Tomteboda postterminal, IBM Forum i Kista, Sollentuna Simhall och Tekniska Verken i Linköping.

Tack vare att kontoret levt vidare finns arbetet bevarat i arkivet, en veritabel arkitektonisk skatt av intressanta projekt, vackra illustrationer, detaljritningar och arbetsmodeller.

Avsikten med denna vackra volym är inte främst att redovisa de olika projekten som helhet, utan att visa goda exempel på ett kvalificerat arkitektarbete. Här finns detaljer, illustrationer, struktur m.m. Detta som inspiration för läsaren i en tid då arkitektens roll och arbetsverktyg är under snabb och omdebatterad förändring.

Martin Rörby, arkitekturhistoriker och författare, tidigare sekreterare i Stockholms skönhetsråd, är bokens huvudskribent. Redaktörer är Juliette Ciliberto och Jonte Norin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ur arkivet - Gustaf Rosenberg
  2. +
  3. Vardagens rörelser : en arkitektur för stadens mellanrum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vardagens rörelser : en arkitektur för stadens ... av &Rundquist Arkitekter (inbunden).

Köp båda 2 för 659 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »