Skogen på andra sidan hyggena : om orden, hugsvalan och den gäckande hållbarheten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2020-03-03
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Eriksson, Ludvig (form)
SAB
Qf
ISBN
9789173319997
Skogen på andra sidan hyggena : om orden, hugsvalan och den gäckande hållbarheten (inbunden)

Skogen på andra sidan hyggena : om orden, hugsvalan och den gäckande hållbarheten

Inbunden Svenska, 2020-03-03
249
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
 

Om orden, hugsvalan och den gäckande hållbarheten

All förståelse börjar med undran, ibland förundran. Miljontals människor i Sverige och världen undrar över vad hållbart skogsbruk är och förundras över att det saknas en samsyn.

I Skogen på andra sidan hyggena tar sig Ola Engelmark an skogens hållbarhet, dess ord och praktik, möter skogsfolk som tvivlar på konventionen, hellre söker sig fram längs andra stigar. Han träffar klimatsmarta, filosofer, biologer, jägmästare, mångbrukare, händigt folk, en olympisk mästare, en psykolog och många fler bland granbarkborrarna. Engelmark möter dem som utvecklat en skogens etik, som aldrig kom till bruk. Och drar slutsatsen att etisk reflektion från och med nu behöver bli det viktigaste inslaget i hållbar skogsanvändning.

Författaren minns också sin pappas hyggesvåndor och ger därför konkreta råd hur du kan tillämpa hållbart skogsbruk, öka biodiversitet, förbättra ekonomi, bidra till social hållbarhet. Hur du som skogsägare kan hjälpa till att läka utdikade eller hårt huggna skogar. Och varför mångfald och mångbruk är bra i tider av klimatförändringar och skogsbränder.

En tänkvärd, stundtals filosofisk betraktelse av skog och människor. Om att det är som det är, men att nya utbildningar och unga ger hopp om förändring.

Ola Engelmark är skogsekolog, skogsägare och mångbruksföretagare. Tidningen Fokus utsåg honom till Årets miljösvensk 2019, för självständigt tänkande i skog, skogsbruk som förändrar Sverige till det bättre. Boken är rikt illustrerad.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skogen på andra sidan hyggena : om orden, hugsvalan och den gäckande hållbarheten
  2. +
  3. En skog av möjligheter : Om tidlös kunskapstörst och företagsamhet bland Sv

De som köpt den här boken har ofta också köpt En skog av möjligheter : Om tidlös kunskapstörs... av Ola Engelmark (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ola Engelmark

Bloggat om Skogen på andra sidan hyggena : om orden,...