Skogen på andra sidan hyggena : om orden, hugsvalan och den gäckande hållbarheten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2020-03-03
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Eriksson, Ludvig (form)
Vikt
350 g
SAB
Qf
ISBN
9789173319997
Skogen på andra sidan hyggena : om orden, hugsvalan och den gäckande hållbarheten (inbunden)

Skogen på andra sidan hyggena : om orden, hugsvalan och den gäckande hållbarheten

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-03-03
273
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Om orden, hugsvalan och den gäckande hållbarheten

All förståelse börjar med undran, ibland förundran. Miljontals människor i Sverige och världen undrar över vad hållbart skogsbruk är och förundras över att det saknas en samsyn.

I Skogen på andra sidan hyggena tar sig Ola Engelmark an skogens hållbarhet, dess ord och praktik, möter skogsfolk som tvivlar på konventionen, hellre söker sig fram längs andra stigar. Han träffar klimatsmarta, filosofer, biologer, jägmästare, mångbrukare, händigt folk, en olympisk mästare, en psykolog och många fler bland granbarkborrarna. Engelmark möter dem som utvecklat en skogens etik, som aldrig kom till bruk. Och drar slutsatsen att etisk reflektion från och med nu behöver bli det viktigaste inslaget i hållbar skogsanvändning.

Författaren minns också sin pappas hyggesvåndor och ger därför konkreta råd hur du kan tillämpa hållbart skogsbruk, öka biodiversitet, förbättra ekonomi, bidra till social hållbarhet. Hur du som skogsägare kan hjälpa till att läka utdikade eller hårt huggna skogar. Och varför mångfald och mångbruk är bra i tider av klimatförändringar och skogsbränder.

En tänkvärd, stundtals filosofisk betraktelse av skog och människor. Om att det är som det är, men att nya utbildningar och unga ger hopp om förändring.

Ola Engelmark är skogsekolog, skogsägare och mångbruksföretagare. Tidningen Fokus utsåg honom till Årets miljösvensk 2019, för självständigt tänkande i skog, skogsbruk som förändrar Sverige till det bättre. Boken är rikt illustrerad.

-------------------

Litteraturpris: Samfundet De Nio tilldelade Ola Engelmark ett julpris 2020.

-------------------

"Det är insiktsfullt och effektivt berättat av någon som uppenbart funderat mer än de flesta på skogens och skogsbrukets roll i samhället. Ola Engelmark är en utmärkt författare med så mycket intressant att berätta att jag gärna hade sett att boken var dubbelt så tjock." Natursidan

"Boken är välskriven och lättläst man behöver inte vara skogsägare för att uppskatta den." Jesper Nyström, Forskning och framsteg

"Ola Engelmarks bok, Skogen på andra sidan hyggena, kan förhoppningsvis bidra till ett sundare samtal mellan skogsindustri och miljörörelse." Anders Hellberg, Bokdjuret

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skogen på andra sidan hyggena : om orden, hugsvalan och den gäckande hållbarheten
  2. +
  3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 492 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skogen på andra sidan hyggena : om orden, hugsvalan och den gäckande hållbarheten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ekosystemens betydelse klargjorda
    Krister Weber, 27 juni 2021

    Författaren verkar erfaren o kunnig inom området biologi o ekologi. Han intervjuer av andra insatta personer ger en bredd och autenticitet som utvecklar min egen insikt om naturens samspel och system. Viktig läsning i dessa tider.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ola Engelmark