Äldres boende i Tyskland, England, Nederländerna och Danmark (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2013-07-12
Förlag
Svensk Byggtjänst
Dimensioner
240 x 210 x 10 mm
Vikt
550 g
SAB
Ohfe
ISBN
9789173335614
Äldres boende i Tyskland, England, Nederländerna och Danmark (häftad)

Äldres boende i Tyskland, England, Nederländerna och Danmark

Häftad Svenska, 2013-07-12
177
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I "Äldres boende i Tyskland, England, Nederländerna och Danmark" beskrivs äldres boende och villkor i fyra länder: Tyskland, England, Nederländerna och Danmark via demografi och bostadspolitik, regeringsinitiativ och forskning, exempel på utvecklingsprojekt och nya arbetsmetoder.

Antalet äldre personer ökar kraftigt i Sverige liksom i hela Europa. Frågan om hur äldre kan bo och leva engagerar på alla nivåer, från regering, departement, kommuner och vårdsektor till bostadsföretag och entreprenörer. En livlig diskussion pågår och många initiativ kommer också från de äldre själva.

I Sverige har regeringssatsningen Bo bra på äldre dar blivit en start för mer än sextio olika projekt runt om i landet. Men vad händer i andra länder? Vad kan vi lära oss och vad kan ge nya oss idéer? Förhoppningsvis ger denna bok svar på några av frågorna.

Boken vänder sig till alla som kommer i kontakt med äldres boende; kommuner och myndigheter, bostadsföretag och vårdgivare, arkitekter och byggare, opinionsbildare och påtryckargrupper och inte minst seniorer intresserade av idéer och exempel på goda boendemiljöer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Äldres boende i Tyskland, England, Nederländerna och Danmark
 2. +
 3. Bygga för seniorer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bygga för seniorer av Kerstin Kärnekull (häftad).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Bygga för seniorer

  Kerstin Kärnekull

  Vad är egentligen en seniorbostad och hur kan den utformas? Det vill den här boken ge svar på! Den handlar också om varför seniorernas boende bör uppmärksammas just nu och inte om tio år när antalet åttioåringar blivit rekordhögt. "Bygga för ...

 • Bygga seniorboende tillsammans : en handbok

  Ingela Blomberg, Kerstin Kärnekull

  "Bygga seniorboende tillsammans" vänder sig till dem som letar efter ett boende tillsammans, en bogemenskap med egna bostäder och gemensamma utrymmen. Hur börjar man och hur formulerar man sina idéer? Finns det några förebilder? Vilka ka...

Bloggat om Äldres boende i Tyskland, England, Nederl...