Ökad boendetrygghet : en handbok för att öka den upplevda tryggheten, med förslag från boende i sju stockholmsförorter (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
76
Utgivningsdatum
2013-04-03
Förlag
Svensk Byggtjänst
Dimensioner
240 x 210 x 6 mm
Vikt
294 g
SAB
Odgl
ISBN
9789173335621
Ökad boendetrygghet : en handbok för att öka den upplevda tryggheten, med förslag från boende i sju stockholmsförorter (häftad)

Ökad boendetrygghet : en handbok för att öka den upplevda tryggheten, med förslag från boende i sju stockholmsförorter

Häftad Svenska, 2013-04-03
177
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Ökad boendetrygghet" redovisar och analyserar ett antal källor till otrygghet. Efter varje kapitel presenteras konkreta förslag till hur boendemiljöer kan bli tryggare.

Handboken riktar sig till fastighetsägare som äger och förvaltar bostäder, centrum och offentliga platser och även till kommuner och aktörer ansvariga för kollektiva färdmedel. Den har framtagits med medel från Hjälpmedelsinstitutet inom regeringsuppdraget Bo bra på äldre dar med syfte att stimulera till kreativitet, utveckling och nytänkande av bostäder och boendemiljöer för äldre.

Boken "Ökad boendetrygghet" vill öka kunskapen om vad det är som skapar otrygghet i bostadsområden och i det offentliga rummet. För att åstadkomma detta har intervjuer gjorts med cirka 200 boende. Eftersom äldre kvinnor utgör den mest otrygga gruppen har vi valt att rikta extra fokus på den gruppen.

Några vanliga källor till otrygghet som har framkommit under arbetet är otillräcklig belysning, ödslighet, skymmande vegetation, ungdomsgäng, nedskräpning och vandalisering. Studien har också visat att äldre personers otrygghet många gånger grundar sig på fysiska, psykiska och sociala funktionsnedsättningar relaterade till åldrandet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ökad boendetrygghet : en handbok för att öka den upplevda tryggheten, med förslag från boende i sju stockholmsförorter
  2. +
  3. Den amerikanska storstadens liv och förfall

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den amerikanska storstadens liv och förfall av Jane Jacobs (häftad).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ökad boendetrygghet : en handbok för att ...