Byggekologi. Utg 3 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
512
Utgivningsdatum
2014-10-17
Förlag
Svensk Byggtjänst
Dimensioner
290 x 230 x 35 mm
Vikt
1640 g
SAB
Ppb-c
ISBN
9789173336260
Byggekologi. Utg 3 (inbunden)

Byggekologi. Utg 3

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2014-10-17
1249
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Byggekologi. Kunskaper för ett hållbart byggande" ger dig de kunskaper du behöver för att kunna bygga miljöanpassade byggnader och samhällen. Boken handlar om vad man bör beakta för att få till stånd en hållbar utveckling inom byggsektorn.

Boken tar upp fyra viktiga huvudområden: hur man bygger sunda hus, hur man bygger hus där man hushållar med resurser (värme, el, vatten och avfall), hur man sluter kretsloppen på de flöden som går igenom huset samt hur man anpassar hus och stadsdelar till platsen.

Utvecklingen på detta område går fort. I denna tredje utgåva av boken har alla kapitel uppdaterats och utvecklats. Författarna beskriver vilka erfarenheter som har gjorts, nyheter som har tillkommit och hur statistiken ser ut för denna utveckling.

Följande avsnitt är särskilt bearbetade: planetens gränser och ekosystemtjänster, sunda material och ventilationssystem, solcellsutvecklingen och vågkraften, energieffektiva hus såsom passivhus, eleffektivitet, samt hållbar stadsplanering, urbana odlingar och permakultur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Byggekologi. Utg 3
  2. +
  3. Matematik för ingenjörer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matematik för ingenjörer av Staffan Rodhe, Håkan Sollervall (inbunden).

Köp båda 2 för 1795 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Byggekologi. Utg 3. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En nödvändig bok
    Gunilla , 6 januari 2016

    En bok som innehåller det mesta du vill få svar på när det gäller hållbart byggande. Den innehåller många fina bilder och berikande diagram. Oftast ganska enkla förklaringar och beskrivningar. Kanske lite för ensidigt motstånd mot vissa byggmaterial och kanske lite överdrivet entusiastiska kring andra. Men det är ju kunskap som förändras med tiden allt eftersom de nya byggmaterialen används och utvärderas.
    Går att läsa lite i taget eller bara använda som uppslagsbok. En bok som ger lust att lära sig mer!!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Byggekologi. Utg 3