Fallet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nobelklassiker (del 4)
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2007-11-01
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Brombergs
Översättare
Eva Alexanderson
Originaltitel
La Chute
Medarbetare
Engdahl, Horace (red.)
Dimensioner
219 x 135 x 15 mm
Vikt
260 g
SAB
Hce
ISBN
9789173370370
Fallet (inbunden)

Fallet

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2007-11-01
211
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I Fallet blir Jean-Baptiste Clamence, en framgångsrik advokat i Paris, vittne till hur en flicka försöker dränka sig i Seine. Men i stället för att försöka rädda hennes liv vänder han sig bort och går sin väg. Så en kväll hör han ett skratt stiga upp ur Seines mörka vatten. Det får hans trygga värld att rasa samman. Han ger upp sin karriär och flyr, förföljd av skrattet och sitt nederlag som människa.

»Listan över litteraturens erkända mästare förändras långsammare än uppfattningen om vilka som är deras viktigaste verk. När jag och mina kamrater diskuterade Camus som tjugoåringar, handlade det om Pesten och alldeles särskilt om »det absurdas trilogi« - Främlingen, Caligula och Myten om Sisyfos. Vi rullade alla stenar uppför sluttningar utan att se något sammanhang eller något slut. Vi var alla ensamhetens hjältar i sammanbitet förakt för obligatoriska känslor. // Medan Pesten och Främlingen förförde med manligt kärv solidaritet och lockelsen att vara oförstådd, konfronterade oss Fallet med de obehagliga dragen hos vår tids fria andar. Ett halvsekel efter Albert Camus död framstår den boken som hans verkliga testamente.«
- Ur förordet

Huvudredaktör: Horace Engdahl
Förord av Horace Engdahl

OM SERIEN
Fallet är den fjärde boken i serien Nobelklassiker med verk av författare som tilldelats Nobelpriset i litteratur. Serien inleddes våren 2007 med romanen Slaven av Isaac Bashevis Singer. Huvudredaktör för serien är Horace Engdahl, ständig sekreterare i Svenska Akademien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Albert Camus