Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2008-09-18
Förlag
Brombergs
Översättare
Helena Ridelberg
Originaltitel
The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society
Dimensioner
220 x 140 x 25 mm
Vikt
460 g
SAB
Hce
ISBN
9789173370431
Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap (inbunden)

Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2008-09-18
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Januari 1946: London är på väg att återhämta sig efter kriget och författaren Juliet Ashton funderar över sitt nästa bokprojekt. Så får hon ett brev från en Dawsey Adams från ön Guernsey i Engelska kanalen. De två börjar brevväxla och han berättar om livet och människorna där, om krigsåren då ön var ockuperad av nazisterna och den mycket speciella läsecirkeln Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap bildades. Juliet blir fascinerad och bestämmer sig för att besöka Guernsey. Det blir ett besök som kommer att förändra hennes liv.
En feelgood-bok som man läser med ett leende på läpparna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En underbar bok
  Ulrika MP, 5 februari 2009

  Boken är skiven i form av brev, huvudsakligen mellan en författarinna i London och öbor på Guernsey, strax efter andra världskrigets slut. Som läsare får man ta del av hur livet tedde sig på Guernsey under Tysklands ockupation. Det är inte en bok om truppförlyttningar och annan torr fakta om kriget. Det är om människorna och deras öden. Som läsare vävs man in i berättelsen på en så livligt sätt att det nästan känns om om man kände människorna.

  Jag kan varmt rekommendera boken. Den är... Läs hela recensionen

 2. Informativ feelgood-bok
  thoora, 3 december 2008

  Denna bok är skriven i form av brevväxling, vilket störde mig lite till en början. Så småningom tänkte jag inte på det och nu efteråt tycker jag att det var ett smart drag som gav ett charmigt och bestående intryck. Boken är i sig lättsmält och underhållande, men ämnet den berör med ockupation, krig och koncentrationsläger är allt annat än lättsmält. Den rekommenderas varmt!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mary Ann Shaffer