Goda sömnboken : hur du får en bättre sömn (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2008-09-25
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Zachrisson, Lisa (form)
Illustratör/Fotograf
Annika Röhl, Eva Lindén
Dimensioner
253 x 195 x 15 mm
Vikt
500 g
SAB
Vefe
ISBN
9789173370615
Goda sömnboken : hur du får en bättre sömn (inbunden)

Goda sömnboken : hur du får en bättre sömn

Inbunden Svenska, 2008-09-25
242
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Att somna nästan direkt när man lagt sig, sova lugnt hela natten och vakna härligt utsövd på morgonen så vill vi alla ha det.

Vi sover närmare en tredjedel av livet en tid som är mycket viktig för att vi ska må bra och orka med vardagen. Vissa sover mindre och andra mer. Det finns inget antal timmar som är rätt för alla. En del klarar sig utmärkt med sex timmar medan andra behöver betydligt mer.

Svårigheter med sömnen är dock ett ökande folkhälsoproblem och var tredje svensk över arton år säger att de lider av sömnstörningar.

Många av oss vet nog vilka fel vi gör. Vi har kanske prövat några metoder utan att lyckas, och givit upp.

Goda Sömnboken erbjuder praktisk hjälp för att komma till rätta med sömnproblem. Med fördjupad kunskap kan du själv avgöra vilka sömnråd och metoder som kan hjälpa dig att sova bättre.

Den framstående sömnforskaren professor Torbjörn Åkerstedt har faktagranskat texten och dessutom skrivit tre av bokens tio kapitel. Han är verksam vid Stockholms universitet och Karolinska Institutet.

Övriga kapitel är skrivna av medicinjournalisten Helene Wallskär. Hon har tidigare skrivit bland annat Stora Hälsoboken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Sömnens betydelse för hälsa och arbete : fakta och goda råd

    Torbjörn Åkerstedt

    De flesta av oss råkar då och då ut för dålig eller otillräcklig sömn. Det kan bero på en sen kväll, en sjuk anhörig, stress, eller kanske ett tidigt nattpass eller morgonpass. Vi reagerar med att bli litet tröttare, ineffektivare och kanske litet...