Gomorra (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
385
Utgivningsdatum
2008-05-01
Förlag
Brombergs
Översättare
Barbro Andersson
Originaltitel
Gomorra
Dimensioner
177 x 110 x 13 mm
Vikt
200 g
SAB
Oepa
ISBN
9789173370721
Gomorra (pocket)

Gomorra

(40 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2008-05-01
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Ingen annan kriminell organisation i Europa har så många mord på sitt samvete som camorran i Neapel, som är betydligt våldsammare, mäktigare och mer utbredd än den sicilianska maffian.

Roberto Saviano är född och uppvuxen i Camorraland. Med sin vespa har han åkt runt i orterna i regionen och samlat fakta från alla som vågat berätta. Han har träffat tonårspojkar som inget hellre vill än att bli medlemmar i camorran. Han har sett hur människor blivit mutade, misshandlade och dödade. För att ytterligare komma organisationen in på livet har han infiltrerat arbetsplatser där camorran styr. Han har fått inblick i ett ekonomiskt imperium, en värld där makt och pengar är allt, där man tar till alla medel för att vinna.

Roberto Savianos undersökande text vibrerar av personlig närvaro. Hans ärende med boken är enkelt men livsfarligt, att högt och tydligt säga: jag finner mig inte i det här. Men han får betala för sitt mod. Han har fått upprepade dödshot och lever nu på okänd ort med ständig bevakning.

För sin debutroman Gomorra tilldelades Roberto Saviano 2006 Premio Strega, Premio Giancarlo Siani och Premio Stephen Dedalus.

Gomorra har filmatiserats och finns som TV-serie.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Gomorra. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det är synd att Roberto Saviano inte berättar mer om...
  bonadea, 5 december 2013

  Det är synd att Roberto Saviano inte berättar mer om människorna bakom namnen och smeknamnen, nästan som om han förväntar sig att läsarna redan ska veta en massa. Han har mycket information och han har lyckats att komma många av människorna i boken nära så det hade kunnat bli en toppen bra bok. Tyvärr så blir det istället så många namn som inte säger mig något, jag har svårt att komma in i boken och den är förvirrande och ytlig.

 2. En trist historia om ett ämne som är "inne" och alltid...
  Sebastian Lindqvist (Stockholm), 23 april 2013

  En trist historia om ett ämne som är "inne" och alltid verkar vara spännande att skriva böcker om eller filmatisera.

 3. Yviga meningslösheter
  Lektor, 4 mars 2009

  Gomorra bygger på genomgång av gamla rättegångsprotokoll utan någon som helst uppföljning till nutid. Hela boken ger ett osammhängande intryck med anektodiska småberättelser som sällan har med huvudinnehållet att göra. Neapels förstäder räknas upp ett oräkneligt antal gånger utan att de geografiska förhållandena sätts in i sitt sammanhang. Språket är fyllt med känslomässiga uttryck som närmast gör ett löjeväckande intryck eftersom boken säger sig vilja beskriva ett allvarligt samhällsproblem.... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Roberto Saviano