Jenny (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
325
Utgivningsdatum
2009-10-01
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Sigrid Elmblad
Originaltitel
Jenny
Dimensioner
218 x 138 x 25 mm
Vikt
570 g
SAB
Hce
ISBN
9789173370875

Jenny

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2009-10-01
220
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 9 format & utgåvor
Jenny Winge är en ung konstnärinna, klok, varmhjärtad och idealistisk, med stora drömmar om framtiden. Hon tilldelas ett stipendium och åker till Rom. Där träffar hon likasinnade och hon trivs med sitt nya liv. Men samtidigt är Jenny uppfylld av en längtan, en längtan efter den stora kärleken som ska ge livet full mening. Den fullkomliga, förlösande kärleken. Hon vill hitta en man, värdig hennes kärlek, och kompromisslöst ägna sitt liv åt honom.

Så träffar hon Helge Gram och de förälskar sig i varandra. Men är det verkligen äkta kärlek hon känner, eller är det känslan att vara älskad som får henne att tro att hon själv älskar?

Romanen Jenny blev Sigrid Undsets genombrott och utkom 1911. Den väckte då ett visst uppseende genom att handlingen åtminstone tangerade frågan om kvinnans frihet och sexualitet.

Förord: Ebba Witt-Brattström
Nobelklassiker, huvudredaktör: Horace Engdahl
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jenny. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. inget är nytt under solen
    Kajsa Bondesson, 16 mars 2015

    Fantastisk bok som är väldigt aktuell även idag. Borde läsas av unga personer så att dom förstår att man hade samma tankar och problem även för hundra år sedan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sigrid Undset