Historien om Gud (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
493
Utgivningsdatum
2010-08-16
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Inger Johansson
Originaltitel
A History of God - The 4000-Year Quest of Judaism, Christian
Dimensioner
177 x 110 x 31 mm
Vikt
260 g
SAB
Cm.02,C:d
ISBN
9789173370912

Historien om Gud

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2010-08-16

Slutsåld

Hur har människor under skilda tider uppfattat Gud? Hur har de tre monoteistiska religionernas format och ändrat sin föreställning om Gud? Hur har dessa trosinriktningar påverkat varandra? Hur har olika människor tolkat begreppet Gud?

Karen Armstrong ger här en utförlig och gedigen redogörelse för varje tids och varje generations bild av Gud. Hon går från Abraham fram till våra dagar och ställer även frågan: Har Gud någon framtid?

På ett briljant sätt väver författaren samman historia, filosofi samt religions- och kulturhistoria. Hon ger bakgrunden till mycket av vår nutida världsuppfattning och förståelse för den roll som religionen och Gudsuppfattningen spelat och spelar i de olika kulturerna.

Karen Armstrong fördd 1944, anses vara en av världens främsta religionshistoriker. Hon tillbrungade sju år som nunna i ett romerskt-katolskt kloster på 1960-talet, och därefter studerade hon i Oxford och är numera författare på heltid. Hon har skrivit femton böcker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Historien om Gud. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bara för de väldigt insatta och intresserade!
    Danielos, 20 augusti 2011

    Karen Armstrong ska ha beröm för sin monumentala uppgift att i en bok sammanfatta människans gudsuppfattningar genom hela historien. Boken är tjock, grundlig och innehåller ett myller av namn, teologiska och filosofiska spetsfundigheter och religösa termer. Det är otroligt ambitiöst och i grunden ett mycket intressant ämne.

    Det som sänker betyget är dock tre saker: (1) Armstrong saknar en vettig struktur i sin bok. Var är alla underkapitel?? (2) Boken är i långa partier förödande rör... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Historien om Gud