Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2009-03-19
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Dimensioner
205 x 143 x 12 mm
Vikt
282 g
SAB
Qca
ISBN
9789173370981
Lurad av laxen : sant & falskt om maten (inbunden)

Lurad av laxen : sant & falskt om maten

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2009-03-19

Slutsåld

Det finns många myter när det gäller mat och vad vi äter. Teorierna om vad som är farligt och ofarligt, rätt och fel avlöser varandra i snabb takt och debatten blir alltmer uppskruvad. Inte minst är den förvirrande för oss konsumenter. Det flesta av oss vill ju gärna göra rätt. Men hur ska vi bära oss åt?

Marit Paulsen menar att det är hög tid att reda ut begreppen. Hon vill här sticka hål på myter, klara ut missuppfattningar och visa att många av de så kallade experterna är ute på mycket tunn is. Många frågor ställs på sin spets och svaren är ofta förvånande och i många fall kontroversiella. Det gäller KRAV-märkning och eko-odling, det gäller handelsgödsel och genmodifiering. Det handlar om hur produktionen fungerar i alla led från det storskaliga jordbruket eller den egna täppan till de globala sambanden. Inte minst handlar det om moderna »klimatsmarta« påfund som detox och små eko-lådor med frukt levererade till hemmets dörr.

Och hon påminner också om att det inte bara handlar om den privilegierade delen av världen. Det hårt ansträngda jordklotet ska livnära mer än sex miljarder människor. Ska vi dela lika har var och en av oss en odlingsmark som motsvarar drygt en tredjedels fotbollsplan. Så långt kan fördelningen bli någotsånär rättvis - men om utrymmet också ska räcka till att köra bil på kommer några att ta för sig på andras bekostnad. Vem gynnar det? Vem drabbar det?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lurad av laxen : sant & falskt om maten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En ovanligt dålig bok
    Besviken läsare, 2 juli 2009

    Marit Paulsen skriver om ett ämne som engagerar många - mat. Vi äter varje dag och maten vi äter påverkar vår omvärld. Jag hade förhoppningar på denna bok då jag trodde att det skulle vara en bok i stil med Den hemlige kocken av Mats-Eric Nilsson. Denna bok skulle kunna vara så bra, men det är den inte. Boken fylls av "faktapåståenden" om vår mat, men avsaknaden av referenser gör att jag som läsare inte kan kontrollera var uppgifterna kommer ifrån. Är det meningen att jag ska tro på allt som ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner