I den första kretsen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nobelklassiker (del 12)
Antal sidor
863
Utgivningsdatum
2010-08-19
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Hans Björkegren
Originaltitel
V kruge pervom
Medarbetare
Björling, Åsa Wärn (form)
Dimensioner
218 x 140 x 60 mm
Vikt
1294 g
SAB
Hc
ISBN
9789173370998
Vanliga sökord
Solsjenitzyn Solsjenitsyn
I den första kretsen (inbunden)

I den första kretsen

(8 röster)
Inbunden,  Svenska, 2010-08-19
267
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
»Flera gånger stannar jag upp, blundar och tar några djupa andetag. Det jag har läst är helt enkelt så bra. Det liksom svindlar av känslan att en författares ord kan nå en annan själ med sådan kraft.« Stig Larsson, Dagens Nyheter För fyrtio år sedan smugglades ett tjockt manuskript ut från Sovjetunionen. Innehållet var en sensation och anses vara en av de stora och mest initierade berättelserna från Stalintidens hemliga fängelser för politiska fångar, så kallade sjarasjkor.
Författaren till manuskriptet och sedermera 1970 års Nobelpristagare i litteratur, Alexander Solzjenitsyn, hade själv suttit i fängslad tre år i en sjarasjka innan han förflyttades till ett straffläger. Vad ingen visste var att boken trots sitt sprängstoff var en självcensurerad version. Solzjenitsyn hade strukit hela nio kapitel och ändrat politiskt känsliga passager i hopp om att få boken utgiven i hemlandet. I Sverige utkom den med titeln Den första kretsen.

För första gången ges nu den fullständiga, ocensurerade versionen ut i svensk översättning, nu med titeln I den första kretsen. Den är ca 350 sidor längre än originalutgåvan som utkom på svenska 1969.

Förordet är skrivet av Lennart Samuelson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »