Uppdrag : skyddsängel (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2009-04-22
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Camilla Frostell
Originaltitel
Tohelo suojelusenkeli
Medarbetare
Cervin, Jan (form)
Dimensioner
175 x 110 x 10 mm
Vikt
104 g
SAB
Hce
ISBN
9789173372015

Uppdrag : skyddsängel

(17 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket, Svenska, 2009-04-22

Slutsåld

En solig majdag samlas femhundra änglar i Kerimäki kyrka för att gå den årliga grundkursen i skyddsänglaskap. En av kursdeltagarna är den vid 82 års ålder framlidne lektorn i religionskunskap, Sulo Auvinen. Som människa var han lite av den klantiga typen som ofta hamnade i besvärliga situationer. Som ängel är han en ståtlig uppenbarelse: vingbredden är hela elva meter! Dessvärre tycks klantigheten ha följt med honom in i änglalivet, så när Sulo ska få det första uppdraget bestäms att han ska få en lättbeskyddad person på sin lott. Valet faller på Aaro Koronen, en nybliven kaféägare i Helsingfors.

Men redan innan det första uppdraget ens hunnit börja lyckas han på vägen dit trassla in sig i en kraftledning. Högspänningsvajrarna blixtrar och vingarna börjar ryka. Lite senare än beräknat anländer han så till Helsingfors, redo för sitt första uppdrag. Aaro Korhonen är lyckligt ovetande om att han har en klåpare till skyddsängel som vakar över honom. Sulo vill ju såväl men så blir det så fel ...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Uppdrag : skyddsängel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En härlig Paasilinna
  Alf Larsson, 9 juli 2015

  Man slutar aldrig att förvånas över Paasilinnas fantasi, denna bok är inget undantag. Det är inte utan att man börjar undra över livet efter detta. Ett uppdrag som skyddsängel är behäftat med många svårigheter, inte minst när ens personlighet spelar en spratt. Eftersom man redan är död är det ju skyddsobjektet som kommer i kläm.
  Jag rekommenderar boken varmt, den ger upphov till många leenden.

 2. En underbar skröna
  Ann-Charlott Felt, 15 december 2014

  Njut av en halsbrytande skröna om en nybliven skyddsängel, den prudentlige och välmenande men ack så tafatte f d religionsläraren, och hans trassliga uppdrag. En fristående fortsättning på Milda makter och lika härlig. Satans jävlar sa ängeln när han trasslade in vingarna i kraftledningen. Skratt utlovas.

 3. Alla har vi en skyddsängel
  Ann-Katrin Lindblom, 20 april 2014

  Den här boken skildrar det som vi nog alla har tänkt någon gång och kanske hoppas på:
  att vi alla har en egen skyddsängel här på jorden.
  Det här är bok med med mycket glädje o humor som lockar till skratt.
  Den får dig även att känna ömhet för den ibland lite klumpiga o lätt förvirrade, men hjärtvänlige mannen som inte alltid har det så lätt i sitt uppdrag, men skam den som ger sig.

  En underbar bok som får dig att må bra helt enkelt.

 4. Tycker man om Arto Paasilinna och hans underbara...
  Kröjs, 12 januari 2014

  Tycker man om Arto Paasilinna och hans underbara skrönor är detta en bok som verkligen kan rekommenderas. Texten flyger fram över sidorna - precis som den otursförföljde skyddsängeln gör. Enkel och lättläst.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Uppdrag : skyddsängel