Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2009-04-22
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Helena Ridelberg
Originaltitel
The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
200 g
SAB
Hce
ISBN
9789173372039
Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap (pocket)

Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap

(36 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket,  Svenska, 2009-04-22
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Januari 1946: London är på väg att återhämta sig efter kriget och författaren Juliet Ashton funderar över sin nästa bok. Så får hon en dag ett brev från en man hon aldrig träffat, Dawsay Adams från ön Guernsey i Engelska kanalen som under kriget varit ockuperad av nazisterna. Adams har hittat Juliets namn på försättsbladet till en bok av Charles Lamb och nu undrar han om hon känner till fler böcker av samme författare.

Juliet och Dawsey Adams börjar brevväxla. Han berättar om öns läsecirkel, Guernseys litteratur- och potatisskalssällskap, och snart har Juliet inlett brevväxling med flera av läsecirkelns medlemmar. Hon fängslas så av deras öden och berättelser om livet på ön att hon bestämmer sig för att åka dit. En resa som kommer att förändra hennes liv.

Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap kan läsas och uppskattas av alla. Mary Ann Shaffer har skapat en underbar samling karaktärer som man efter läsningens slut känner att man gärna hade umgåtts mer med.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar läsning
  Carina, 11 april 2014

  En av de bästa böcker jag läst. Personerna i boken var med mig i mina tankar ett bra tag efter att jag läst ut boken och man skulle bra gärna ha velat följa dem längre.

 2. En underbar bok i brevform. Mycket fina...

  En underbar bok i brevform. Mycket fina personskildringar. Dessutom gav det mig kunskaper om andra världskriget som jag inte hade en aning om, dvs att Tyskland invaderade kanalöarna.

 3. Jag älskar boken. Jag älskade personskildringarna i...
  Lise-Britt Wahlberg, 21 oktober 2013

  Jag älskar boken. Jag älskade personskildringarna i boken. Jag upplevde personerna så verkliga. ockupationen beskrevs så att jag kände hur de hade det. Jag grät sista kapitlen.

 4. Jag tycker boken är fantastisk. Det blev många fniss...
  Ulrika Pettersson, 14 oktober 2013

  Jag tycker boken är fantastisk. Det blev många fniss och skratt men också en och annan tår. En mycket läsvärd bok!

 5. överskattad
  butomusu, 8 maj 2011

  Nog är den trevlig, men sticker kanppast ut i mängden.

 6. Underbar!
  malinka, 25 juli 2009

  Inte ofta man läser en brevroman som inte känns väldigt 1700-tal (1800?), men det funkar utmärkt i den här boken. Låt er absolut inte skrämmas av formen!!! En bitterljuv feelgood-roman som har allt. Det här är en av de bästa böcker jag har läst i år. Helt enkelt underbar! Och så vill man åka till Guernsey efter att ha läst den. Turistkontoret måste vara väldigt nöjda med den fina reklamen.

 7. Alldeles underbar!
  Flisan, 2 juni 2009

  En underbar läsupplevelse väntar dig! I brevform får du lära känna ett persongalleri som du inte vill lämna och deras vedermödor under efterkrigstiden. Skratt, allvar, tårar och dramatik utlovas.

 8. Helt underbar och delvis sann?
  Bippsan, 18 maj 2009

  Jag njöt från början till slut, den är så underbar att man inte vill sluta läsa. Vi var så skyddade i Sverige under kriget, här får man läsa om hur det drabbar vanliga människor, dessutom helt isolerade från omvärlden. Nu vill jag läsa mera av författaren men tyvärr lever hon inte längre. Boken är troligen delvis sann, hon gjorde en mycket omfattande research. Jag säger bara en sak; läs den!

 9. Underbar bok!
  Minerva, 9 maj 2009

  Den bästa boken jag läst i år, alla kategorier, och den bästa skönlitterära skildringen av andra världskriget jag någonsin läst. Man gråter, skrattar, ler och skär tänder tillsammans med det färgstarka persongalleriet, som man inte kan låta bli att älska. Man får också en känsla av hur nära det här händer oss, i tid och rum. Det kunde ha handlat om oss själva - eller åtminstone våra mor- eller farföräldrar.

  Det är svårt att förklara varför den här boken är så underbar. Man måste nog ... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Mary Ann Shaffer