Fabrikör Liljeroos luftskepp (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2009-08-24
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Camilla Frostell
Originaltitel
Liikemies Liljeroosin ilmalaivat
Dimensioner
218 x 138 x 22 mm
Vikt
414 g
SAB
Hce
ISBN
9789173372107
Fabrikör Liljeroos luftskepp (inbunden)

Fabrikör Liljeroos luftskepp

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2009-08-24
226
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När kommundirektör Hemmi Elstelä ska fyra av startskottet för ett medeldistanslopp råkar han själv sätta av i full fart och till råga på allt vinna loppet. Och detta iförd grå kostym! Händelsen leder till att han får sparken från sitt jobb - men han misströstar inte. Han får snart ett nytt jobb och blir tegelfabrikör Lars Liljeroos högra hand.

Första uppdraget för Hemmi blir att fånga in tegelbrukets reklamballong, ett luftskepp vid namn Slättens goda fe, som slitit sig och drivit österut med vindens hastighet. Inne i luftskeppet sitter hårdrockbandet Black Shotton instängt...

Arto Paasilinna föddes 1942 i Finland. Med sin underfundiga humor och sina sanslösa skrönor lockar han till många skratt. Fabrikör Liljeroos luftskepp är Paasilinnas nittonde bok på svenska.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fabrikör Liljeroos luftskepp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Passilinna får nästan alltid läsaren att ta till sig...
    T, 6 december 2013

    Passilinna får nästan alltid läsaren att ta till sig gestalterna i boken och följa deras intressanta livsöden på ett djupgående sätt beskriva dem och så att läsaren känner sig fort hemma i den miljö där händelserna sker.
    En levande och funkänslig beskrivning är ett verktyg som Pasilinna behärskar till nästan fulländning.
    Trevlig från första bokstaven till den sista. Får svårt att lägga i från sig boken, för den ger stimulans och nyfikenhet att veta vad som händer framgent.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Arto Paasilinna