I huvudet på en mamma (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2009-07-21
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Cervin, Jan (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
92 g
SAB
Oac,Dogb
ISBN
9789173372251

I huvudet på en mamma

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2009-07-21

Slutsåld

Vi skaffar barn allt senare i livet. Utbildning och bostad är oftast avklarade när barnen kommer. Lönen brukar för den välutbildade medelklassen i storstäderna vara tillräcklig för att kunna köpa sig både hämtmat och en Thailandsresa på höstkanten. Ändå är vi inte nöjda.

Det talas om livspussel som inte går ihop. Om ett arbetsliv som inte låter sig förenas med ett familjeliv. Och om föräldrar, framförallt kvinnor, som håller på att gå av på mitten.
Vad är det för bild av moderskapet som det inte går att leva upp till? Skulden lurar i glappet mellan förväntningarna och hur livet faktiskt blev. I bakgrunden spökar en lidandekultur som försurar tillvaron.

Hanne Kjöller ger sig på moderna modersmyter och visar hur de gör livet svårare än vad det skulle behöva vara. Hon visar att det finns alternativ. Det går att njuta av småbarnsåren i stället för att bara genomlida dem!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av I huvudet på en mamma. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bästa boken om föräldraskap
    Jessica, 3 mars 2014

    En fantastisk bok om barn, jämställdhet, moderskap och hur man kan göra det riktigt, riktigt svårt för sig. Eller tvärt om, hur man gör det lätt.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om I huvudet på en mamma