Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra? (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2009-09-16
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Dimensioner
177 x 110 x 10 mm
Vikt
80 g
SAB
Dokb
ISBN
9789173372275
Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra? (pocket)

Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

(33 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2009-09-16
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Tankens kraft är större än vi tror. Man kan faktiskt tänka sig lycklig genom att låta bli att tänka sig olycklig. Det är vetenskapligt bevisat att optimisten i genomsnitt lever hela sju och ett halvt år längre än pessimisten. Vår förmåga att känna glädje och tillförsikt beror i slutändan på hur vi tänker om våra liv. Både när lyckan ler och solen går i moln.
Eftersom vår hjärna är plastisk, det vill säga förändringsbenägen ner till minsta hjärncell, påverkas den rent fysiskt av om vi tänker i dur eller i moll. Lyckas vi bryta gamla invanda negativa tankebanor kommer hjärnan sedan vilja välja det positiva tankespåret.

Läkaren Nisse Simonson är en av Sveriges mest uppskattade föredragshållare och författare till fem böcker. Utifrån ett vardagsperspektiv resonerar han här kring hur vi själva kan påverka våra liv för att uppleva största möjliga lycka och välbefinnande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra skriven i sig, MEN människor som redan har stora...
  Di Ven, 19 april 2013

  Bra skriven i sig, MEN människor som redan har stora krav på sig själv och kanske är på väg till utbrändhet skall ej läsa denna. Det sätter ännu mer press på att allt är ens eget ansvar och att det är "fel" på ens sätt att tänka som gör att man inte är lycklig. DET är INTE så enkelt. Alla är vi individer och har olika förutsättningar, omgivningar kring oss som påverkar oss olika. Dessutom människor som redan har för mycket och dålig sjävkänsla kommer att ta på sig ännu mer anvar och skuld vilket kan leda att de KÄNNER SIG ÄNNU MER MISSLYCKADE.

 2. Fantastisk på alla sätt och vis!
  L, 1 juli 2012

  En bok alla borde läsa!

 3. Enastående!
  sPonte^, 9 april 2011

  Boken är helt fantastisk och påverkar ens sätt att reagera på de olika saker man ställs för. Man läser boken på några/någon enstaka timme men det räcker mer än väl för att ändra sin syn rejält. Helt klart värd priset och tiden!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Nisse Simonson