Just kids med CD (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2010-04-08
Förlag
Brombergs
Översättare
Ulla Danielsson
Originaltitel
Just Kids
Dimensioner
206 x 145 x 30 mm
Vikt
638 g
SAB
Ijz Smith, Patti
ISBN
9789173372633

Just kids med CD

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2010-04-08
303
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
»Det var sommaren då Coltrane dog. Sommaren då Jimi Hendrix satte eld på sin gitarr och Kina sprängde en vätebomb. Det var uppror i Newark och protestmarscher mot Vietnamkriget. Världen stod på tröskeln till en ny tid. Det var kärlekens sommar. Det var sommaren som förändrade mitt liv. Det var sommaren då jag mötte Robert.«

Den heta sommaren 1967 lämnar Patti Smith hemstaden i New Jersey. Hon hoppar av sin lärarutbildning och tar sig till äventyret i New York. Hon är tjugo år gammal och har tröttnat på hemstadens inskränkthet. Hon vill få nya intryck och utvecklas. Och framför allt vill hon skapa. I New York träffar hon sin själsfrände Robert Mapplethorp. De två blir ett par och lever tillsammans i många år. Tillsammans med Robert kommer Patti rakt in i en miljö och atmosfär som sjuder av kreativitet och liv. Båda får de inspiration att utvecklas, och båda kommer de med tiden att nå stor berömmelse och revolutionera sina konstarter; han som fotograf och hon som musiker och poet.

Just Kids är en levande skildring av New Yorks avantgardistiska och spännande kulturliv i början av 70-talet. Här får vi möta författare, musiker och konstnärer, och många av dem har påverkat en hel generation och givit avtryck långt utanför New Yorks gränser. Här fanns Sam Shepard, Janis Joplin, Jim Morrison, Andy Warhol, Bob Dylan, William Burroughs, Tom Verlaine och många fler.

Just Kids är inte bara ett unikt tidsdokument utan också en varm och innerlig kärleksförklaring till en älskad vän.

Cd-skivan innehåller sex låtar: Gloria, Because the Night, Paths That Cross, The Jackson Song, People Have the Power, Wild Leaves.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Just kids med CD. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. JUST KIDS av Patti Smith
    Kristina Simar, 20 april 2010

    Patti Smith är en tjej som funnits under hela min uppväxt. Jag känner inte till hennes poesi, men musiken har hängt med hela tiden. Jag älskar henne sätt att sjunga på och hennes texter. I boken Just kids har Patti Smith skrivit om sitt liv tillsammans med Robert Mappletorpes. Boken är skriven på ett underbart poetiskt sätt, den är lättläst och underhållande hela vägen. Eftersom boken är så bra översatt måste även översättaren Ulla Danielsson få en stor eloge. Jag fick reda på mycket fakta om... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Patti Smith