Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2010-07-26
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Pettersson, Johan (form)
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
470 g
SAB
Hc
ISBN
9789173372664

En sannolik historia

(18 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2010-07-26
244
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Helena uppfyller en gammal dröm när hon och hennes man köper en liten gård i Norrland för att driva hotell. Men äktenskapet knakar i fogarna och snart är skilsmässan ett faktum. Kvar står Helena med hotellet, en förlorad tillvaro och en olycklig tonårsdotter.

Finansmannen Anders karriär har varit framgångsrik. Men i takt med att pengarna strömmat in har tillvaron känts alltmer meningslös. På en raksträcka i Norrland utmanar han ödet och gasar och tänker att nu får det gå som det vill. Han vaknar upp på ett sjukhus. Efter sjukhusvistelsen tar han in på ett litet hotell i en norrländsk by. Där möter han Helena.

I byn bor också den gamle Verner. Han lever utanför gemenskapen och uppfattas som en kuf. Ändå blir det han som får Helena och Anders att inse att det som de försöker förtränga i sina liv istället kan ge dem kraft att bryta gamla tankemönster och gå vidare.

Med säker hand, stark psykologisk laddning och en osviklig känsla för att blottlägga det djupt mänskliga, skildrar här Karin Alvtegen relationer, sorg, konflikträdsla, fördomar och kärlek.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av En sannolik historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En sannolik historia
  Bokälskaren, 22 april 2012

  Helena är uppväxt i Stockholm, men sin barndoms somrar tillbringade hon på en gård i Norrland. Dessa somrar kommer för alltid att ha barndomens rosa skimmer över sig, och när gården blir till salu tvekar inte Helena länge innan hon köpt gården, och flyttat från storstaden till den lilla byn i Norrland. Gården ska byggas om till hotell, så att fler kan få samma underbara upplevelse som Helena själv fick som barn..

  Anders är en mycket framgångsrik finansman, som på senare tid fyllts av... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 4,5.
  Britt-Marie Kullin, 23 oktober 2010

  Jag har läst alla Karin Alvtegens fem tidigare böcker, "Skuld", "Saknad", "Svek", "Skam" och "Skugga".

  Dom tidigare fem böckerna har ju varit typ psykologiska kriminalromaner. Men den här nya boken, "En sannolik historia", är mer en "vanlig roman".

  Jag älskade Karins tidigare böcker, och tycker på ett sätt att det är synd att hon inte har fortsatt att skriva i den stilen. Men jag förstår ju också att hon kanske ville förnya sig och skriva i en ny genre.

  Och jag tyck... Läs hela recensionen

 3. Magiskt sannolik
  Karin Michaelsson (Falun), 1 oktober 2010

  Fastän historien är påtagligt vardaglig är det omöjligt att sluta läsa. Vem vill egentligen läsa om medelålders människor med skilsmässoproblem? Mitt inre lever dock sitt eget liv och jag bara måste fortsätta läsa trots att ögonen blöder av trötthet. Det som ligger bakom orden är märkligt fascinerande. Karin Alvtegen skriver så träffande och det som inte sägs skriker åt mig. Det finns något underliggande psykologiskt mänskligt som jag tror alla kan känna igen sig i. Om man bara vågar vara är... Läs hela recensionen

 4. Ingen deckare och jättebra!
  Vitsippan, 10 september 2010

  Fantastiskt bra relationsroman. Hade förväntningar som var höga då jag stod med Karin As nya bok i handen. Blev biten direkt. En av sommarens bästa läsning i mitt tycke.

 5. osannolikt bra!
  Susanne, 14 augusti 2010

  Jag har aldrig läst Alvtegens deckare, men alltid haft en känsla av att jag skulle tycka om dem. Och nu är det väl dags. Jag blev överraskad över hur smart och insiktsfullt hon skriver. En sannolik historia är full av karaktärer som lever i sin egen bubbla, som vägrar släppa taget som sin livslögn, och man känner lätt igen karaktärsdrag från människor i sin närhet. En av de största frågorna som boken ställer, enligt mig, är huruvida min självbild är mer eller mindre rättvis än andras bild av mig. vilken är mest giltlig?

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Karin Alvtegen