Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
445
Utgivningsdatum
2011-08-01
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Thunell, Ann-Marie (form)
Dimensioner
220 x 140 x 30 mm
Vikt
620 g
SAB
Hc
ISBN
9789173372886
Moderspassion (inbunden)

Moderspassion

(19 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden, Svenska, 2011-08-01
248
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Höststormen drar in över Arvika och regnet vräker ner. Några människor tar sin tillflykt till Sallys Café & Restaurang,en vägkrog strax utanför staden,för att rädda sig undan det stigande vattnet och de hårda vindarna. I skuggan av ovädersnatten får vi deras livsberättelser.

I centrum står vägkrogens ägarinna, Minna, den sista i en ätt av ensamma mödrar och en person som har vissa svårigheter med sitt minne.
Här finns också den ordkarge Tyrone från räddningstjänsten, det ständigt förorättade restaurangbiträdet Anette, Ritva från lokaltidningen, Marguerite, en smått alkoholiserad före detta Dramatenskådespelerska,och hennes man, den arrogante ekonomiprofessorn Henrik.

Moderspassion är en berättelse om föräldraskap i allmänhet, och moderskap i synnerhet, om att förtränga och vägra se, om att bära generationers skuld och skam, men också om längtan efter tillhörighet och gemenskap.

Majgull Axelsson är en av Sveriges mest lästa författare. Hon debuterade 1986 med Våra minsta bröder och fick sitt stora genombrott med Aprilhäxan 1997, för vilken hon tilldelades Augustpriset samma år. Bland hennes övriga böcker kan nämnas Rosario är död, Långt borta från Nifelheim, Slumpvandring, Den jag aldrig var samt Is och vatten, vatten och is.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Moderspassion. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Omöjlig att lägga ifrån sig!
  -, 10 maj 2014

  En mycket stark berättelse, som det är omöjligt att lägga ifrån sig.Majgull Axelsson har ett fint språk och skriver även denna gång en berättelse som berör.

 2. En jättebra bok! En bok man sträckläser. Majgull...
  BettanBoop, 23 september 2013

  En jättebra bok! En bok man sträckläser. Majgull Axelsson skriver beskriver personerna i boken så man verkligen "ser dem framför sig", samtidigt har hon en härlig humor. Måste läsas!

 3. Som alltid mycket läsvärt av Majgull Axelsson....
  Lilian Andersson, 28 juni 2013

  Som alltid mycket läsvärt av Majgull Axelsson. Författaren är suverän på att beskriva relationer och innersta tankar. Har förmåga att beskriva oss som de människor vi är.

 4. Tyckte mycket om denna berättelse. Majgull Axelsson är...
  Pia , 29 april 2013

  Tyckte mycket om denna berättelse. Majgull Axelsson är en skicklig författare som galant beskriver karaktärernas inre genom stormen som skakar bygden.

 5. Moderspassion
  Lillemor , 17 augusti 2011

  Underbarn utspelar sig i ett Arvika som håller på att dränkas av ett skyfall i samband med en höststorm. På en vägkrog som drivs av kvinnan Minna möts en samling udda och mestadels vingklippta existenser, vars liv läsaren snabbt blir en del av. Jag fängslas i synnerhet av Minnas liv, hennes sociala arv, skulden och skammen och den stora kärleken till en förlorad dotter.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Majgull Axelsson

Övrig information

Majgull%20Axelsson%20-%20Moderspassion