Gracie (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2011-01-07
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Thunell, Ann-Marie (form)
Dimensioner
195 x 155 x 12 mm
Vikt
280 g
SAB
Hc
ISBN
9789173372985

Gracie

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2011-01-07

Slutsåld

»Väldigt skickligt gjort. Imponerande.«
Magnus Utvik, Gomorron Sverige.

»En klockren debut av en författare som redan har hittat en egen röst, med ett grymt gehör för livet och mänskliga nyanser.«
Corren

Klara ska snart åka hem till Sverige efter ett år i den lilla staden Manning i Kansas. Runt staden breder ändlösa fält med vete, majs och solrosor ut sig och små sömniga samhällen ligger utspridda längs motorvägen som försvinner i fjärran.

Klaras vän Penelope har en sandfärgad Delta 88 cabriolet. Bilen heter Gracie och är flickornas enda sätt att ta sig någonstans. Under varma tryckande kvällar fäller de ner taket och kör ut på fälten.

Gracie är en bok om vänskap. Om att mötas och skiljas och om att för en tid dela vardag och liv tillsammans. Det är en bok om tillhörighet och uppbrott. Om att vara den som blir lämnad kvar.

Veronika Malmgren är född 1982. Gracie är hennes debutroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Veronika Malmgren

  • Sumpen - Novell

    Veronika Malmgren

    Då så, säger hon. Då tar du hand om dig, då? John. Jag kommer just ut från Apoteket när han cyklar förbi över Stora torget. Blicken rakt fram, han ser mig inte. I somras var vi ute vid Rävklippan. Han ville inte bada, så jag gick i själv. Sen satt...

Bloggat om Gracie