Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2011-03-11
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Ulla Danielsson
Originaltitel
Great House
Medarbetare
Triebels, Roald (form)
Dimensioner
216 x 145 x 25 mm
Vikt
482 g
SAB
Hce
ISBN
9789173373098
Det stora huset (inbunden)

Det stora huset

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2011-03-11
234
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»...Nicole Krauss lyckas med det närmast osannolika konststycket att överträffa sitt eget tidigare mästerverk.«
Per Planhammar, GP

»Nicole Krauss är så isande välformulerad att man som läsare upprepade gånger tvingas stanna upp och läsa enskilda meningar högt för den som råkar passera genom rummet.«
Björn af Kleen, Sydsvenskan

Författaren Nadja och den chilenske poeten Daniel träffas i New York 1972. När han åker tillbaka till Chile ber han att få lämna kvar sitt gamla skrivbord i hennes lägenhet tillsvidare. Men han kommer aldrig tillbaka. Han är en de många som försvinner spårlöst i Pinochets Chile.
Nästan trettio år senare blir Nadja kontaktad av en ung flicka som säger att hon är poetens dotter och nu vill hon hämta skrivbordet. Men när Nadja inte längre har det kvar förlorar hon sin inspiration och förmåga att skriva.

Detta är en av fyra tätt sammanlänkade historier i romanen Det stora huset, där det gamla skrivbordet med alla sina lådor står i centrum som en metafor för det kollektiva judiska minnet. Vi får följa skrivbordet och dess olika ägare genom tiden och över världsdelar; från Budapest under andra världskriget via London till dagens New York.

Precis som i sin genombrottsroman Kärlekens historia lägger Nicole Krauss omsorgsfullt en mosaik av människors öden och deras livsberättelser. En mosaik som präglas av känslan av förlust,djup sorg och längtan tillbaka till en plats som gått förlorad, men som de vet att vi aldrig mer kan återvända till.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det stora huset. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Älskar "Kärlekens historia" som jag tidigare läst av...
    Bokmalen, 15 oktober 2013

    Älskar "Kärlekens historia" som jag tidigare läst av Nicole Krauss och tyckte faktiskt att även den här boken var riktigt bra. Hon berör verkligen i sitt skrivande och det här är en bok jag absolut skulle rekommendera.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nicole Krauss