Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2011-03-18
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Laserna, Johan (form)
Dimensioner
195 x 138 x 14 mm
Vikt
280 g
SAB
Dofg,155.672
ISBN
9789173373111
När horisonten flyttar sig : att bli gammal i en ny tid (kartonnage)

När horisonten flyttar sig : att bli gammal i en ny tid

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2011-03-18
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Omvärldens föreställningar om dagens pensionärer stämmer dåligt med deras egen självbild. De äldre får idag hitta fram till en egen identitet som skiljer sig från allt man hittills identifierat som »äldrekultur». Många känner sig vilsna inför både pensioneringen och inför det fortsatta åldrandet. Kan detta verkligen handla om oss, om mig?

Den vilsenheten är något som förtjänar att tas på allvar, eftersom dess kärna står för just det nya i att bli gammal i vår tid. Framtidens äldre både kan och vill vara med, lära och göra på andra sätt än vad tidigare generationer haft möjlighet till. Och gamla människor kan framöver komma att få nya roller i en samtidskultur som i övrigt är inriktad på att allt och alla skall vara här, nu genast.

På sitt finurliga och kloka sätt vänder och vrider Bodil Jönsson här på alla våra seglivade uppfattningar om åldrandet. Och hon får oss att se pensioneringen som en tid av möjligheter och helt nya utmaningar.
Bodil Jönsson är en typisk representant för en ny, och kanske den enda, samhällsgrupp som har tid. Tid för reflektion och tid för eftertanke. En väldig resurs som ingen räknat med men som har en oanad stor potential. Om vi nu är tillräckligt smarta för att använda oss av den.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av När horisonten flyttar sig : att bli gammal i en ny tid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Helt underbar bok
    Birgitta Henricson, 31 mars 2014

    Det är mycket som jag förstår bättre efter att ha läst denna bok. Hur jag ska förhålla mig till detta ungdomsfixerade samhälle. Nu inser jag till min förfäran hur andra människor ser på oss 65+. Bodil är verkligen klok och vis och denna bok är till god hjälp när samhället vill osynliggöra oss och se på oss som förbrukade utan röst.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bodil Jönsson