Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
547
Utgivningsdatum
2011-09-28
Förlag
Brombergs
Översättare
Barbro Andersson
Originaltitel
Il Cimitero di Praga
Medarbetare
Cervin, Jan (form)
Dimensioner
215 x 140 x 35 mm
Vikt
760 g
SAB
Hce
ISBN
9789173373241

Begravningsplatsen i Prag

(16 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-09-28
252
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Simone Simonini lever ett dubbelliv. Till det yttre är han antikhandlare i Paris men bakom den stillsamma fasaden ägnar han sig åt förfalskningar av brev och andra dokument. Förfalskningar som ändrat historiens gång. På ålderns höst bestämmer han sig nu för att avslöja sanningen.

Begravningsplatsen i Prag är en fartfylld, myllrande och oavbrutet spännande roman som utspelar sig mot en verklighetsbaserad bakgrund där frimurare, häxor, satanister och tempelriddare i 1800-talets Europa spelar huvudrollen.

Detta är utan tvekan Umberto Ecos mest spännande roman sedan Rosens namn. Han har också skrivit succéböckerna Foucaults pendel, Gårdagens ö och Baudolino.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Begravningsplatsen i Prag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Begravningsplatswen i Prag
  Helena Wiklund, 23 juni 2014

  Förstod mig inte alls på denna bok - det fanns inte en enda person som berörde mig positivt. Ända från början kändes det hela obehagligt och overkligt, det gick inte att knyta an till någonting alls.

 2. En annorlunda läsupplevelse. Jag är fortfarande inte...
  leif persson, 21 januari 2014

  En annorlunda läsupplevelse. Jag är fortfarande inte klar över i vad mån satiren tangerar författarens egna åsikter, men macchiavellisk är romanen definitivt.
  Kan rekommenderas.

 3. Umberto Ecos nya roman
  Kristina Simar, 30 november 2011

  Jag har hört att Umberto Eco gjort research i många år inför denna roman och det märks för den innehåller oerhört mycket detaljer. Måste säga att det var en fruktansvärd obehaglig roman. Där huvudkaraktären Simone Simonini var en förfärlig människa, med allt sitt hat mot allt och alla. De väl detaljerade franska maträtterna som han älskade att äta kändes motbjudande och jag mådde illa flera gånger. Romanen var väldigt intensiv, bra gestaltat och noggrant skriven. Men det blev lite för mycket ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Umberto Eco